Forside > Personlig frihed > Ernst B. Schmidts grundlovstale på Faaborg Kro

Ernst B. Schmidts grundlovstale på Faaborg Kro

24. august 2008

Ernst B. Schmidts grundlovstale på Faaborg Kro

Skiftende flertal i Folketinget har forsøgt at købe os for vore egne penge. Resultatet er en skræmmende gældssætning, og at vi – trods verdens højeste skatte og afgiftstrykikke har råd til de helt elementære samfundsfunktioner.

Dette har ikke fået et flertal til at opføre sig mere modent og ansvarsbevidste. Man kaster sig tværtimod hovedløst ud i store projekter uden at se sig grundigt for først: Tag f.eks. broerne over Storebælt og Øresund. Jeg vil hævde, at almindelige danskere er fornuftigere end Folketingets flertal, derfor skal folket have snor i Folketinget i form af folkeafstemninger. Der er ingen anden redning for Danmark.

Jamen, er det ikke et oprør? Jo, men det er også nødvendigt. Vi må have et stærkt og ansvarsbevidst folk, der kan sætte Folketinget på plads. Det er mange flinke mennesker derinde, og vi kender alle nogle, der arbejder seriøst nok. Men, som styringsinstrument skejer Folketinget ud på en måde, der er farlig for os som nation. Tænk blot på den hovedløse og ansvarsløse indvandring, som politikerne har sat igang. Hvad har selv de bedste af Folketingets politikere fortalt os om det? Intet! De er ikke selv klar over, hvor håbløst deres omdømme er efter denne fadæse.

Det er ikke en stærk mand, vi har brug for. Vi har brug for et stærkt og ansvarsbevidst folk, der gennem folkeafstemninger kan lægge en hånd på roret.

Vær derfor med til at kræve folkeafstemninger.

Fremskridtspartiet kan kun glædes ved, at flere og flere støtter Fremskridtspartiets politik om flere folkeafstemninger, men indtil der er flertal herfor, er det langt fra tilfældet, at “folkets vilje er landets lov”.

Ernst B. Schmidt

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 6 / 19. årgang / juni 1991

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 24. juli 2013 kl. 08:41
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: