Forside > Uncategorized > Det ”socialistiske” liv

Det ”socialistiske” liv

24. august 2008

Det ”socialistiske” liv

Man fristes til at tro, at socialismens mål i Danmark er, at have fuld kontrol over alle danskeres liv fra vugge til grav.

Når børn fødes, kommer en sundhedsplejerske – der ud over at måle og veje barnet – blander sig grundigt i børneopdragelsen. Samtidig opfordres man kraftigt til at sende sit barn i vuggestue. Og når pædagogerne i institutionerne først får fingre i børnene, er det ikke sjovt at være forældre. Børnenes prægning hjemmefra bliver modarbejdet, og det forventes, at alle hjemmets problemer bliver diskuteret med personalet i institutionen. Hvilket de bruger lang tid på – internt – at snakke om. Og endelig er det ”uansvarlige forældre”, der selv passer børnene i hjemmene, hørte jeg to socialister sige i den kommunale valgkamp. Sikkert fordi forældrene ikke kan opdrage børnene godt nok til at blive ”gode socialister”.

Gennem skoletiden er det også pædagoger, der har fat i børnene. Men heldigvis ikke i samme grad. Der er forskel på lærere og skoler, selv om det er svært for en ikke-socialist at opholde sig på lærerværelser.

På arbejdspladserne skal vi alle være solidariske, hvad det så end betyder og være gode fagforeningsmedlemmer. Og hvem sidder på fagforeningerne? Hvis man ikke vil være medlem der, må man enten have en arbejdsgiver uden overenskomst, være selvstændig, eller søge nyt job, hvilket let fører til arbejdsløshed. Og på landets bistandskontorer ved vi, at de ikke deler vores holdninger.

Når vi bliver pensioneret, får vi endelig fri. Socialisterne kan ikke lægge beslag på den periode. Men bare vent. Måske skal vi en dag i beskyttet bolig eller på plejehjem. Så har de os igen.

På trods afpædagogiseringen af samfundet – også gennem Tv – er det imponerende, så mange der har modstået, og er blevet borgerlige. Men det er desværre ikke nok. Vi må have gjort ”såkaldt frivillighed” til frivilligt og ikke en samfundsopgave. Alle burde have fuld indflydelse på deres eget liv og ikke have det ”administreret af solidariske hensyn.

Fremskridtspartiet

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr.  4 / 22. årgang / april 1993

%d bloggers like this: