Forside > EU/EF > EU-politik

EU-politik

12. februar 2012

EU-politik

Fremskridtspartiet er modstander af tanken om Den Europæiske Union. EU betyder formynderi, centralisme og et Europa i spændetrøje.

Fremskridtspartiet anbefaler derfor et NEJ ved folkeafstemningen om Amsterdam-traktaten.

Amsterdam-traktaten fører Europa videre i en socialistisk retning. Siden Maastricht-traktaten har EU bevæget sig i retning af mere ufrihed. Amsterdam-traktaten giver Danmark mindre suverænitet og EU’s bureaukrater mere magt.

De nye demokratier i Østeuropa skal gennem frihandelsaftaler sikres økonomisk vækst, der kan gøre landene økonomisk og demokratisk modne til senere optagelse i EU.

Fremskridtspartiet arbejder aktivt for at Danmark stemmer NEJ til Amsterdam-traktaten. Hvis det bliver et dansk ja til Amsterdam-traktaten, vil Fremskridtspartiet anbefale, at Danmark indleder forhandlinger med EU om udmeldelse af Unionen. Danmark skal i stedet indgå en EØS-frihandelsaftale med EU på linje med den aftale, Norge har.

Fremskridtspartiet vil dermed sikre, at Danmark opnår fordelene ved at deltage i et frihandelssamarbejde og slipper for ulemperne ved en overnational politisk Union.

Fremskridtspartiet siger JA til samarbejde mellem frie selvstændige nationer og NEJ til en politisk socialistisk Union.

Resolution vedtaget på Fremskridtspartiets 1997-landsmøde

 

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 10 / 25. årgang / oktober 1997

  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 3. april 2014 kl. 08:39
Der er lukket for kommentarer.