Forside > Boligpolitik, Personlig frihed > Dom om sommerhusbeboelse hilses velkommen

Dom om sommerhusbeboelse hilses velkommen

21. maj 2012

Dom om sommerhusbeboelse hilses velkommen

– Østre Landsrets dom i sagen mellem Farum kommune og Tilsynsrådet i Frederiksborg amt hvor kommunen har fået medhold i, at den godt må lade folk bo fast i deres sommerhuse er glædelig. Og vi må håbe, at den danner præcedens, så alle kommuner nu vil rette sig efter den. Det siger Fremskridtspartiets miljø- og kommunalordfører, Aage Brusgaard.

– Dommen er også en stor sejr over miljøminister Svend Auken, der har forsøgt at nedlægge veto mod Farum kommunes beslutning om at gøre sommerhusområdet til helårsbeboelse.

Det kan ikke være rigtigt, og det er dommen også et udtryk for, at folk ikke må benytte deres sommerhuse året rundt. Det er en formynderisk holdning, og nu må landets øvrige kommuner tage dommen til efterretning og tillade helårsbeboelse af sommerhuse. Centralmagten skal ikke blande sig i, hvor folk vil bo, og dette er en vigtig principiel sejr for den personlige frihed, siger Aage Brusgaard, der mener, at Danmark nu må til at opføre sig som de andre lande i EU.

– Danmark er det eneste EU-land, hvor man ikke må bo i sit sommerhus året rundt. Det må give stof til eftertanke hos de øvrige unionsivrige partier i Folketinget, slutter han.

Aage Brusgaard

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 1 / 24. årgang / januar 1996

Reklamer
%d bloggers like this: