Fuld fart bak!

17. maj 2012

Fuld fart bak!

Under en debat med Mogens Glistrup på Østrigsgade Skole den 10. april 1978 benægtede finansminister Heinesen (Knud Heinesen, A, red.) vigtigheden af den arbejdsplads og den valutaindtjening, som Københavns Frihavn udgør i kraft af sin funktion som indfaldsport for Japan-biler til bl.a. EF.

Heinesens partifæller på Københavns Rådhus er dog gået ind for at bevare arbejdspladsen Københavns Frihavn. Statsministeren (Anker Jørgensen, red.) er af EF blevet pålagt at true japanerne med bl.a. bilimportboykot, såfremt Japan ikke vil importere flere EF-produkter.

Har finansministeren og statsministeren gjort sig konsekvenserne af en importbegrænsning klar?  Følgevirkninger som økonomisk ruin for importører og serviceværksteder, nedlagte arbejdspladser og et tab for Københavns Kommune berettede finansministeren nemlig ikke noget om. Han udtrykte blot, at der var vigtigere valutaindtjenende beskæftigelser, men ikke hvilke og hvornår, han ville sætte dem i gang.

Det blev heller ikke nævnt, hvorledes de bilproducerende EF-lande ville godtgøre de tab, som de nævnte indgreb ville påføre Danmark.

P. V. Aagesen

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 10 / 6. årgang  / 19. juni 1978

  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 21. juni 2013 kl. 07:03
  2. 7. september 2013 kl. 07:55
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: