Forside > Danmarks Radio, Folkestyre/demokrati, Mogens Glistrup, Pressen, Uncategorized > Sandsynlighedsmatematikkens folkestyrevigtighed

Sandsynlighedsmatematikkens folkestyrevigtighed

16. april 2012

Sandsynlighedsmatematikkens folkestyrevigtighed

Folketingets opgave er at skabe størst mulig lykke hos befolkningen.

En af hindringerne for at gøre det er, at fornuftsbestemt risikoafvejning ikke er en udbredt foreteelse. Så snart man nævner kernevåbenkrig, forureningsmuligheder, atomkraftværker eller for den sags skyld en 13 ´er i tipning, forbinder mange mennesker ydertilfældet med sig selv og har slet ikke virkelighedsnære forestillinger om, hvordan risikoforholdet er mellem, at man selv kommer ud for det ekstreme, og at man ikke gør det.

For at der kan handles fornuftigt, er det derfor en vigtig opgave for medierne at indprente det øverste statsorgan – den enkelte vælger – en forståelse ind til marv og ben af sandsynlighedsmatematikkens størrelsesforhold.

Aviserne mener imidlertid – og sikkert med rette –, at de kan sælge større oplag ved at gøre det stik modsatte: Kæle for folkets frygtfornemmelse og få dem til at vokse.

Så længe vi har et statsforetagende på mediefronten – Danmarks Radio og TV –, må det helt oplagt være en af dets fornemste opgaver at danne modvægt og for at skabe størst mulig balance: Når millioner af danske fundamentalt ødelægges af angstneuroser, ligger vejen åben for at charlataner, – hvad enten der er SF´ere, grønne eller af anden observans – kan hidføre et Danmark, som lever i ulykke og realitetsflugt i stedet for i harmoni, tryghed og livsglæde.

Også her svigter Rosenørns Allé og Gyngemosen nationen så meget, som svigtes kan.

Mogens Glistrup 

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 17 / 15. årgang / 15. maj 1987

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 6. november 2013 kl. 08:38
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: