Forside > Økonomi, EU/EF, Folkestyre/demokrati, Mogens Glistrup, Venstre > Seks milliarder suges ud af danske lommer til prestigepamperprojekter i udlandet

Seks milliarder suges ud af danske lommer til prestigepamperprojekter i udlandet

13. april 2012

Seks milliarder suges ud af danske lommer til prestigepamperprojekter i udlandet 

Statsminister H (Poul Hartling, V, red.) har det ikke for godt for tiden.

Slap og fordærvet økonomisk politik og mangel på intelligent og inspireret styring har ført til forbitrelse på arbejdspladserne og pristrøstesløshed på husmoderindkøbsturene.

Lige om hjørnet lurer et valg.

I denne situation strækker statsminister H tiggerarmene frem mod folketingsmand G. Kan han dog ikke bevæges til at betale med danske skatteyderes penge for statsminister Hs´ mange tabte slag?

Siger Guldberg (Udenrigsminister Ove Guldberg, V, red.) den 18. februar ja til Heaths´ (Engelsk premierminister, red.) pågåenhed, er fælden klappet i for Danmark. Vi får ingen praktisk eller juridisk mulighed for at hindre, at milliarder suges ud af danskernes lommer for at havne i prestigepamperprojekter i det fremmede. Der er mange tabte slag at betale for i irsk, italiensk og skotsk-engelsk politik.

Ufolkelig EF-politik

Sligt bør ikke ske, uden at det danske vælgerfolks majoritet ved en folkeafstemning har sagt ja.

Dagsordenvedtagelsen ved folketingets markedsdebat gik den durk modsatte vej. De seks af folketingets partier ønsker, at dansk EF-politik skal føres så ufolkeligt som muligt. Helst skal tingene klares af i det lukkede markedsudvalg. Når vanskelighederne er ryddet bort, kan resultaterne tages til efterretning i folketingssalen.

Folkeafstemninger derimod skal undgås i det omfang, de ikke er strengt nødvendige efter grundlovens ufravigelige bud. Heroverfor finder vi de mindste af folketingspartierne. De har ikke opdaget, at kalenderen er vandret forbi 2. oktober 1972. De holder stadig deres forsamlingshustaler fra olympiadesommeren om, at Danmark ikke skal snavse sine hænder til ved at opgive sin splendide isolation (storslåede afsondrethed, red.)  – uanset at teknikken og handlen hver dag gør verden mindre.

Tidsødende drillerier

Ene af alle partier kæmper Fremskridtspartiets tilhængere for, at det danske folk ved jævnlige afstemninger skal træffe afgørelse om tempoet i udviklingen frem mod Europas Forenede Stater. Ene af alle afviser vi Christiansborg-taktikken med tidsødende drillerier i form af dagsordensspilfægterier.

Det var kun ni partier, som var forslagsstillere til de to dagsordensformuleringer, hvorom folketinget stemte onsdag den 30. januar, – på treårsdagen for Fremskridtsbevægelsens start på den lange march for det danske folks frigørelse.

Mogens Glistrup

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 4 / 2. årgang / 19. februar 1974

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 16. december 2013 kl. 08:18
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: