Forside > Det radikale Venstre, Flygtninge, Socialdemokratiet, Tossegode Danmark, Udlændingeloven > Antallet af ex-jugoslavere i Danmark på vej op

Antallet af ex-jugoslavere i Danmark på vej op

9. marts 2012

Antallet af ex-jugoslavere i Danmark på vej op

– Det er dybt utilfredsstillende, at kun 99 ud af 28.000 ex-jugoslavere har forladt Danmark i betragtning af, at der er fred i det tidligere Jugoslavien, samt at de øvrige europæiske lande er begyndt at sende ”deres” flygtninge hjem. Fremskridtspartiet forlanger, at regeringen (A og B, red.) nu sætter kul på hjemsendelsesprogrammet. Det siger formanden for Fremskridtspartiets Folketingsgruppe, Kim Behnke.

– Fremskridtspartiet retter nu henvendelse til indenrigsministeren (Birte Weiss, A, red.). Hun skal blandt andet svare på, hvorfor antallet af ex-jugoslavere, der har forladt Danmark ikke er højere end 99. Samtidig vil Fremskridtspartiet have ministeren til at garantere, at regeringen nu sætter hjemsendelse af ex-jugoslaviske flygtninge højt på dagsordenen.

De seneste tal fra Dansk Flygtningehjælp er fra perioden 1980-95. Men ingen skal bilde Fremskridtspartiet ind, at der fra 1995 og frem til nu er rejst mere end et par tusinde flygtninge hjem. Dermed ligger antallet af herboende ex-jugoslavere stadig over 20.000. Det er helt uacceptabelt.

Der er stor risiko for, at antallet af ex-jugoslavere stiger i stedet for at falde. Tyskland er begyndt at sende ”deres” jugoslavere hjem. Når de hører om, hvor let det er at komme ind i Danmark og få opholdstilladelse, vil Danmark om kort tid huse flere såkaldte flygtninge, end da krigen i ex-Jugoslavien var på sit højeste. Det er grotesk, slutter Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 10 / 25. årgang / oktober 1997

Reklamer
%d bloggers like this: