Forside > EU/EF, Folkestyre/demokrati, Uncategorized > Krav om stop for dansk forberedelse til ØMU´en

Krav om stop for dansk forberedelse til ØMU´en

6. marts 2012

Krav om stop for dansk forberedelse til ØMU´en

– Den danske befolkning har ved en folkeafstemning i 1993 sagt nej tak til deltagelse i EU-unionens ØMU-projekt. Derfor er det en skandale, at regeringen (A, B og CD, red.) arbejder videre, som om Danmark skal deltage, siger Fremskridtspartiets finanspolitiske ordfører Kim Behnke.

– Den danske regering er i direkte modstrid med, hvad befolkningen besluttede den 18. maj 1993, når den arbejder videre på at forberede Danmark på deltagelse i ØMU´ens 3. fase. Der har Danmark ikke noget at gøre, og derfor er det skandaløst, at særligt økonomiminister Marianne Jelved (B) arbejder videre mod ØMU´en og Unionen.

Det seneste eksempel på at unionstilhænger Marianne Jelved modarbejder det danske folk er, at Danmarks Statistik nu skal lave ekstra opgørelser over danske nøgletal til brug for ØMU-projektet. Da Danmark ikke skal være med i ØMU´en, kan dette arbejde kun være at betragte som undergravende virksomhed over for befolkningens ønsker, siger Kim Behnke.

Han har derfor i et spørgsmål til økonomiministeren bedt om, at alle yderligere forberedelser mod dansk deltagelse i ØMU´en bliver bragt til standsning øjeblikkeligt.

Kim Behnke

Pressemeddelelse     

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 1 / 24. årgang / januar 1996

%d bloggers like this: