Forside > Økonomi, EU/EF, Uncategorized > Finansrådets drømme om dansk deltagelse i ØMU er tidsspilde

Finansrådets drømme om dansk deltagelse i ØMU er tidsspilde

20. februar 2012

Finansrådets drømme om dansk deltagelse i ØMU er tidsspilde 

Den danske befolkning har ved en folkeafstemning frabedt sig, at vi skal deltage i EU’s ØMU, derfor er det tidsspilde, når Finansrådet med rapporten ”Danmark og den Økonomiske og Monetære Union” i dag søger at puste nyt liv i denne gamle debat, siger Fremskridtspartiets finansordfører Kim Behnke.

Ustabiliteten i de europæiske valutaer bliver af ØMU-tilhængerne nok engang misbrugt som argument for, at vi skal fremme ØMU’ens indførelse. Men der kan lige så rimeligt argumenteres modsat: Valutauroen viser, at de europæiske landes økonomier ikke er modne til at indgå i et så snævert økonomisk samarbejde som ØMU’en.

Når landenes valutaer bliver nedskrevet, skyldes det ofte dårlig politisk ledelse, budgetunderskud og en nøgtern vurdering af det pågældende land. Hvis vi i en ØMU skal fylde disse ”huller” op, må det betyde tab af velfærd for andre lande. Dette forhold ser Finansrådet helt bort fra i sin analyse.

Finansrådet fortsætter den naive tro på, at en Europæisk Centralbank og fælles mønt gør alt godt. Det bygger imidlertid på drømmerier og tro.

Den faktiske udvikling i Europa har vist, at det er umuligt at se bare fire-fem år ud i fremtiden.

Der kan derfor ikke advares nok imod at begynde en dansk afvigelse fra befolkningens nej til ØMU’en.

Fremskridtspartiet mener det er langt vigtigere, at Finansrådet – og med dem andre – bruger kræfterne på at give anbefalinger til, hvordan det danske budgetunderskud og den samfundsøkonomiske ubalance bliver forbedret – og så glemme alt om ØMU-drømmerierne, siger Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 4 / 23. årgang / maj 1995

Reklamer
%d bloggers like this: