Forside > Folkestyre/demokrati, Socialdemokratiet, Venstre > Nathalie Lind og de demokratiske spilleregler

Nathalie Lind og de demokratiske spilleregler

17. februar 2012

Nathalie Lind og de demokratiske spilleregler

Nathalie Lind (V) er jo mest kendt for at ville behage de yderliggående venstrefanatikere, således var det hende, der trak den fra kommunistorganet Land og Folk kendte propagandist, Sven Møller Kristensen, ind ved hårene som litterær formand for Kulturfondets uddelinger og Møller Kristensen uddelte da også omgående – i strid med al anstændighed – de penge, som skulle støtte dansk kultur til provokatørerne fra ”Solvognen”, der havde iværksat en happening, hvor de stjal varer fra et københavnsk stormagasin.

Man kan sige, at der er noget rørende ved, at Nathalie Lind for en gangs skyld har kæmpet med næb og kløer for at få et ben, der ikke giver penge nemlig formandskabet i Nordisk Råd. Men det er alligevel værre end, hvis hun selv havde sikret sig endnu nogle gode af de fede ben, hun så godt kan lide med store honorarer og lidt arbejde, for her er tale om et brud på de demokratiske spilleregler. Nordisk Råd har aldrig været bold for partipolitiske rævestreger. Nordisk Råd skulle symbolisere, at der er andet i livet end partipolitik – nemlig det brede menneskelige samarbejde mellem Nordens folk hævet over døgnets strid. Derfor er det skik i alle nordiske lande, at det automatisk er det største oppositionsparti, der udpeger formanden. Som bekendt har Socialdemokratiet villet gøre Nordisk Råd til et partipolitisk instrument ved at gå imod det største oppositionspartis udpegede kandidat, Kirsten Jacobsen.

Det, der beskytter Danmark mod italienske tilstande med menneskemængder, der hujende jager gennem gaderne lystne efter hærværk er ikke den egentlige demokratiske proces, den hemmelige afstemning, men det demokratiske sindelag, der viser sig i den daglige dont. Der er visse ting, man ikke gør i Danmark. En anstændig, menig socialdemokrat – og dem er der heldigvis mange af – afskediger ikke en dygtig fremskridtsmand – og omvendt. Selv i Folketinget er det en regel, at man overholder de demokratiske spilleregler. Hvis et medlem på grund af personlige forhold har svært ved at møde frem til en afstemning, kan han indgå en privat aftale med et medlem af et modstanderparti om, at de begge bliver væk til en bestemt afstemning. Vi har aldrig hørt, at selv revolutionære partier har misbrugt en sådan stiltiende aftale.

Nu bryder Socialdemokratiet den aftale, der gælder i hele Norden, at man af demokratiske grunde altid sætter det største oppositionspartis kandidat ind som formand i Nordisk Råd. Ikke blot mister Socialdemokratiet ansigt ved denne knojerns-politik, men det nordiske samarbejde gøres til en partipolitisk affære. Det er en ynkelig sejr Nathalie Lind har vundet.

Redaktionen

Må citeres med fuld kildeangivelse

Fremskridt nr. 2 / 6. årgang  / 13. februar 1978

%d bloggers like this: