Forside > Danmarks Radio, Uncategorized > Danmarks Radio sjofler idrætten!

Danmarks Radio sjofler idrætten!

18. januar 2012

Danmarks Radio sjofler idrætten!

Der er vel få andre arter af fjernsynsprogrammer, der kan samle så bred og vidtfavnende interesse og har så stor en underholdningsværdi som gode sportsudsendelser.

Skulle dokumentationen værre nødvendig skal blot henvises til radiobranchens slagsstatistik i forbindelse med store begivenheder som et verdensmesterskab i en af de populære idrætsgrene eller olympiske lege.

Og hvordan behandler Danmarks Radio så dette store og seervenlige programområde?

Dårligt!!!

Igennem mange år har driftsledelse og skiftende socialdemokratisk dominerede radioråd nærmest ført udsultningspolitik overfor sportsafdelingen og kun den omstændighed, at folkekære Gunnar Nu selv magtede det utroligste gjorde, at det alligevel kunne fungere.

Venstrefløjen

I det forhenværende radioråds regeringstid har det gennemgående træk ved økonomibehandlingerne været en evig ødsel med licensmidlerne. Gang på gang har der fra rådets venstrefløj, fra de radikale Helger, Larsen og Skov, over socialdemokraterne Ole Espersen og Dorthe Bennedsen til marxisten Jørgen Knudsen lydt et vedvarende og unuanceret krav om flere penge til børne- og ungdomsafdelingen, flere midler til legestuer og båndværksted. Sportsafdelingen er i samme periode kun – og nærmest nødtvungen – blevet tildelt smålunser til lapning af af gamle skader. Linjen har været klar: Vemmers B & U og Vedel Pedersens såkaldte kulturafdeling skulle have i rigeligt mål til deres fortsatte æterforurening og politisk-ideologiske misbrug af mediet. Sporten måtte skytte sig.

Stod det til den samme venstrefløj blev Danmarks Radios sportsafdeling helt nedlagt og seerne henvist til at lade sig spise af på området med, hvad en ”Fritidsredaktion” måtte finde det fornødent – og gavnligt – at bringe. Big Brother Espersen ved nok, hvad der er for – socialismen.

Kulturen

Symptomatisk er det også, at da radiorådet for kort tid siden skulle debattere kulturen i Danmarks Radio var idrætten helt udeladt. Gennem monopolets briller er det åbenbart umuligt, at få øje på dette lands største og betydeligste folkelige og kulturelle bevægelse: Idrætten.

Det kommer også klart til udtryk på den måde, hvorpå man behandler de omkring 1,5 millioner danskere, der er organiseret i de to store folkelige Idrætsforeninger: De Danske Skytte-, Gymnastik- og Idrætsforeninger og De danske Gymnastik- og Ungdomsforeninger. Et par tilfældige Tv-programmer om året, gerne placeret i den dårligste sendetid en søndag eftermiddag, så er den klaret og alibiet i orden.

Nej det er ej!

I Danmarks Radio kender man ikke en sund sjæl i et sundt legeme, for monopolet er pilråddent.

Der er opgaver nok at tage fat på for det nye radioråd – og denne gang, må der tackles igennem.

T. Zinglersen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 8 / 6. årgang / 22. maj 1978

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 8. september 2013 kl. 04:19
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: