Forside > Erhvervspolitik, EU/EF, Socialdemokratiet, Uncategorized > Håndværksrådet skal anlægge EU-sag mod finansministeren

Håndværksrådet skal anlægge EU-sag mod finansministeren

27. december 2011

Håndværksrådet skal anlægge EU-sag mod finansministeren

Fremskridtspartiet opfordrer Håndværksrådet til at lægge sag an mod staten for brud på EU’s udbudsregler. Opfordringen kommer på baggrund af oplysninger om, at statens virksomheder forhøjer private virksomheders bud, når der afgives tilbud på arbejder. Det sker med henvisning til et cirkulære fra finansministeriet.

– Det er absurd, at statsejede virksomheder med finansministerens (Mogens Lykketoft, A, red.) velsignelse kan forhøje tilbud fra private. Hvis de statsejede virksomheder ikke er konkurrencedygtige, er det deres eget problem. Det skal under ingen omstændigheder gå ud over private virksomheder, siger formanden for Fremskridtspartiets folketingsgruppe, Kim Behnke.

– Jeg er ikke i tvivl om, at cirkulæret er i strid med gældende EU-regler. Derfor opfordrer Fremskridtspartiet på det kraftigste Håndværksrådet til at lægge sag an ved EU-domstolen. Når finansministeren ikke frivilligt vil trække cirkulæret tilbage, skal han tvinges til det. Her er en EU-domstolsafgørelse det rette forum, slutter Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 11 / 24. årgang / november 1996 

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 6. august 2013 kl. 04:42
  2. 25. august 2013 kl. 10:11
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: