Forside > Den offentlige sektor, Folkestyre/demokrati > Folketingets ombudsmand hylder embedsmændene

Folketingets ombudsmand hylder embedsmændene

26. december 2011

Folketingets ombudsmand hylder embedsmændene 

Ombudsmanden Lars Nordskov Nielsen har i en overflødig tale i Ringsted for nylig bragt sin varme hyldest til Danmarks embedsmænd

Man kan sige meget om dansk administration, udtaler hr. Nielsen. Men man kan ikke kalde dem for en samling skrankepaver. Der er tværtimod investeret overordentlig meget i at gøre det muligt for dem at træffe de rigtige afgørelser.

Det kunne have været meget interessant at høre, hvad det var for noget “meget”, man kan sige om dansk administration. Et og andet har Nielsen altså lagt mærke til under sin virksomhed som ventil for skatteborgernes stigende harme. Og det er ærgerligt, at han lader sin kritik blive ved en overbærende antydning.

Imidlertid har han ubetinget ret i, at der er investeret overordentlig meget i, at gøre det muligt for statens- og kommunernes embedsmænd at træffe den rigtige afgørelse. Det vil aldrig kunne benægtes, at der i de administrative mørkekamre spildes oceaner af tid på at fremkalde afgørelser af direkte skadevoldende betydning for staklerne, der skal administreres.

Neuf

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 11 / 1. årgang / 23. november 1973

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 3. juli 2013 kl. 06:45
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: