Løftebryderen Lykketoft

17. december 2011

Løftebryderen Lykketoft 

– Finansminister Mogens Lykketofts (A) aftale med SF og Enhedslisten om at bruttoskatten ikke som lovet ikke skal sættes ned er et uhæderligt løftebrud, siger Fremskridtspartiets finansordfører, Kim Behnke.

– Mogens Lykketoft har flere gange lovet at nedsætte det skrå skatteloft. Det er ikke sket. Tværtimod har han nu i foreløbig to år sammen med venstrefløjen udskudt en nedsættelse. Det er løftebrud og derfor uhæderligt.

Kim Behnke finder det samtidigt dobbeltmoralsk, at CD først nu kritiserer finansministeren for ikke at sænke bruttoskatten.

– I december 1996 brugte regeringen (A, B og Centrum Demokraterne (D), red.) venstrefløjen for at undgå en nedsættelse. Den beslutning stemte CD for og har derfor et betydeligt medansvar for den nuværende situation. På den baggrund er det rent valggas, når CD nu kritisere regeringen (A og B, red.).

Billedet af de senere års skattepolitik er klart: Hver gang regeringen har talt om stramninger, er de blevet gennemført, men hver gang den er kommet med løfter, er de ikke blevet indfriet, fastslår Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 6 / 25. årgang / juni 1997

Reklamer
%d bloggers like this: