Forside > Folkestyre/demokrati > Brudte valgløfter skal kunne medføre omvalg

Brudte valgløfter skal kunne medføre omvalg

8. december 2011

 Brudte valgløfter skal kunne medføre omvalg 

– De netop overståede lokalvalg har i enestående grad været præget af brudte valgaftaler. Alt for mange steder i landet er løfterne til vælgerne ikke blevet overholdt, konstaterer Fremskridtspartiets kommunalordfører, Aage Brusgaard.

– Når lektor Johannes Andersen fra Odense derfor siger, at aftalebrud skal kunne medføre omvalg, har han ret. Det er at snyde vælgerne ikke at stå ved sit ord, siger Aage Brusgaard og fortsætter:

– Mange steder er der før valget indgået fine aftaler, der er nedfældet på papir og med underskrifter på, at de skal overholdes. Der er ført valgkamp på, at hvis bestemte partier/lister fik flertal, skulle de også have borgmesterposten. Det er bl.a. i den tro, folk har stemt på de pågældende. Derfor kan det ikke være rimeligt, at mange bagefter rask væk løber fra indgåede aftaler. Vælgerne snydes og må derfor have krav på omvalg. Det må loven åbne mulighed for.

– Man kan forestille sig, at vælgerne ved lokalvalg sætter to krydser. Det ene sættes ud for den person, man ønsker som borgmester. Den med flest krydser er herefter automatisk valgt. Det andet kryds sættes, som vi kender det i dag og afgør således hvem og hvor mange, de enkelte partier/lister får valgt.

Indgåede valgaftaler med underskrift skal også gøres juridisk gyldige. Hvis man skriver under på en købskontrakt, binder underskriften. Underskrifter skal også gælde i politik, og derfor skal politikere ikke kunne løbe fra deres underskrift uden, at det får konsekvenser, siger Aage Brusgaard.

Han vil nu tage kontakt med de øvrige partier i Folketinget for at undersøge mulighederne for at få flertal bag et forslag om sagen.

Aage Brusgaard

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 12 / 25. årgang / december 1997

Reklamer
%d bloggers like this: