Socialdemokratiets misbrug

4. september 2011

Socialdemokratiets misbrug

I anledning af det forestående kommunevalg har Socialdemokratiet nu igen udsendt en folder om Fremskridtspartiets politik, og som sædvanligt er denne folder fyldt med forkerte oplysninger, og vore udtalelser er fordrejet til ukendelighed.

Socialdemokratiet påstår, at vi vil nedbryde dansk fagbevægelse. Dette er direkte forkert, og jeg vil gerne henvise til folketingstidende, 1975/76 spalte 6288, hvor jeg som ordfører og med hele folketingsgruppens tilslutning udtalte: ”For at der ikke skal dannes myter og for, at der ikke skal være mulighed for fejltagelser, vil jeg gerne sige, at Fremskridtspartiet går ind for stærke fagforeninger, og vi gør det ud fra to hovedpunkter. Det ene er, at det er stærke fagforeninger, der er med til at holde orden på arbejdsmarkedet, og det andet er, at det er stærke fagforeninger, der er med til at sørge for, at ingen arbejder og lønmodtager misbruges og udbyttes af andre”.

Jeg mener ikke det kan siges tydeligere. Vi ønsker statens magt begrænset, hvorfor vi bl.a. ønsker arbejdsformidlingen tilbage til fagforeningerne. Vi mener ikke, at det skal være staten, der tager sig af de mindste petitesser med hensyn til arbejdspladsernes miljø – det må overlades til fagforeningernes folk, der har kendskab til det praktiske liv. Også arbejderne er bange for statens mappemænd, der er paragrafryttere, og som stiller utopiske skrivebordskrav, der ikke kan opfyldes i praksis, hvorfor virksomheder må lukke.

Da de socialdemokratiske lister til kommunevalget mange steder har karakter af lister for de offentligt ansatte, vil jeg tilråde arbejderne og andre lønmodtagere, som ikke kan tilslutte sig Fremskridtspartiets lister, at man laver en rigtig arbejderliste – det forsøger man i Fjerritslev kommune.

Det kan ikke være rigtigt, at lønmodtagerne i det private erhvervsliv lader sig repræsentere af offentligt ansatte, der ikke viser solidaritet med andre, når det gælder løn, pension, frynsegoder og fede ben. Det er som at sætte ræven til at vogte gæs.

Ukendt forfatter

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 2 / 6. årgang / 13. februar 1978

Reklamer
%d bloggers like this: