Forside > Folkestyre/demokrati, Fremskridtspartiet, Socialdemokratiet > Det socialdemokratiske angstbideri

Det socialdemokratiske angstbideri

7. juni 2011

Det socialdemokratiske angstbideri

Nogle hunde er kendetegnede ved, at være angstbidere. Det er en karakterbrist, som først ytrer sig, når de er trængt op i en krog og ikke på vanlig vis kan undslippe med halen mellem benene. Da mobiliserer de af ren og skær skræk deres forsvarsressourcer og bider fra sig.

På samme måde forholder det sig med visse mennesker, når de er på gyngende grund og ganske umærkeligt føler sig synke ned i det morads af usaglighed og mistænkeliggørelse, de selv har disket op med. Adfærdsmønsteret er da stort set det samme som vore firbenede venners, om end selve måden der reageres på, er mere nuanceret og kan give sig de besynderligste udslag.

Som nu for eksempel på BTs debatside den 19. januar 1977, hvor partisekretær Ejner Hovgaard Christiansen, Socialdemokratiet, på ulidelig skolemesterfacon og med dogmatisk virtuositet tager det helt store tilløb i forsøg på at manipulere med Fremskridtspartiets programoplæg.

Indledningsvis proklamerer han med slet dulgt skadefryd, at Mogens Glistrup tabte på knock out til Anker Jørgensen ved mødet i Auning. En såre dristig påstand, som imidlertid må være betinget af, at boksereglementet ved den pågældende lejlighed var suspenderet, så de sædvanlige socialdemokratiske slag under bæltestedet var point givende. En sådan ændring foreligger der dog ikke troværdige meddelelser om.

Dernæst optræder Christiansen i rollen som Den store Bastian, der med andagtsfuld alvor og pegefingeren truende løftet erklærer: Denne slette argumentationsform (FRPs) slipper man ikke godt fra, når det er os (Socialdemokratiet), man vil kæmpe mod”.

Uh-ha, oh-ve, hvad vil der mon ske? – Sikkert ikke andet end det, der gennem længere tid har manifesteret sig som en uafviselig kendsgerning. Stadig flere får øjnene op for det faktum, at gammelpartierne har spillet fallit, og at der må nytænkning og gennemgribende ændringer til, hvis det danske samfund skal bringes på ret kurs.

Fremskridtspartiet

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 3 / 5. årgang / 10. februar 1977 

  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 13. november 2013 kl. 07:40
  2. 23. november 2014 kl. 08:43
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: