Forside > Mogens Glistrup, Skat og afgifter > ”Vi sejler op ad åen—”

”Vi sejler op ad åen—”

5. januar 2011

”Vi sejler op ad åen—”

FREMSKRIDT 1978-7 side 12 fortalte træk af lystbådeafgiftens Christiansborghistorie.

Konklusionen var:

Endnu et eksempel på VK-partiernes utroværdighed. FREMSKRIDT vrimler med dokumentation for, hvordan de to partier gang efter gang siger et til befolkningen og handler stik modsat på Christiansborg”.

Den 5. april 1978 vedtog de fire gamle partier følgende beslutning:

Folketinget tager til efterretning, at ministeren for skatter og afgifter (Jens Kampmann, A, red.) har oplyst, at den endelige afgørelse om afgift på lystfartøjer bliver truffet efter drøftelse mellem deltagerne i augustforlig 2 inden for en uge.

Overensstemmende hermed blev det den 13. april afgjort, at den pågældende ”endelige” afgørelse gik ud på en ret bagatelagtig registreringsafgift.

Før der var gjort noget ved den, meddelte Anders Andersen (V) i folketinget den 10. januar 1979:

Ud fra administrative og omkostningsmæssige hensyn må man imidlertid klart foretrække en omsætningsafgift frem for en årlig værdiafgift.

Er det underligt, at det danske erhvervsliv ikke er i stand til at disponere ved at tilrettelægge arbejdsgangen på en sådan måde, at man kan få den fornødne produktion til at bringe os ud af arbejdsløshed og gældsættelse?

Dette er jo kun et enkelt eksempel blandt mange på, hvordan de gamle partier svajer hid og did og bestandig skifter standpunkt.

Mogens Glistrup

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 2 / 7. årgang / 5. februar 1979

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 4. september 2013 kl. 07:49
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: