Tillykke Island

14. juli 2010

Tillykke Island

Den konservative/liberale regering på Island har vist vejen til afskaffelse af indkomstskatten.

Så sker det, som de traditionelt tænkende partier i Danmark har forsværget kunne ske: Indkomstskatten blev afskaffet.

Desværre er det ikke i Danmark – men på Island – man har indset, at indkomstskatten er en fortidslevning, der ikke gavner lysten til at arbejde. Efter halvanden års kraftige besparelser – og dermed også nedskæringer inden for de offentlige udgifter – har man på Island fået bremset effektivt op for en inflation på 150% om året. Det har givet så gode resultater, at man nu griber muligheden for at afskaffe al skat på arbejde og overflytte indtægterne til afgifter på forbrug.

Der er al mulig grund til at ønske Islands befolkning tillykke med den nye personlige økonomiske frihed.

Radikalt støtteparti

Herhjemme udtænker den borgerlige regering (V, C, CD og KrF, red.) nye skattereformer, hvor der indgår nye afgifter, men man påtænker ikke at ændre ved skattebundfradraget.

Skatteministeren (Isi Foighel, C, red.) klynger sig til den linje, der tidligere blev afstukket af Socialdemokratiet og bakkes op af et radikalt støtteparti. Traditionelt er regeringen rystende angst for at afgive den økonomiske frihed til borgerne, som man ikke mener selv kan forvalte de penge, der tjenes.

Man har nu haft regeringensmagten i to år, og har ikke tilnærmelsesvis nået, hvad man nu har klaret på Island på halvandet år. Der er da også den væsentlige forskel på den islandske og danske regering, at på Island har den konservative/liberale regering fået flertal med Fremskridtspartiet for sin sparepolitik, mens man i Danmark har knyttet sig til det radikale afgiftsparti.

Fremskridtspartiet

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 35 / 12. årgang / 12. oktober 1984

%d bloggers like this: