Forside > Politiske "ben" og skandaler, Socialdemokratiet > Ministre nægter at afskaffe overflødige ben

Ministre nægter at afskaffe overflødige ben

13. juni 2010

Ministre nægter at afskaffe overflødige ben

Økonomiministeren lider et af sine sædvanlige nederlag.

Per Hækkerup (A), Danmarks budget- og økonomiminister sendte i foråret sine kolleger i regeringen (Socialdemokratiet, red.) et brev, hvori han stillede dem over for spørgsmålet, hvorvidt de var indstillet på at afskaffe nogle af de såkaldte “ben“, der findes i statens mange udvalg, nævn, råd og kommissioner.

Desværre følte statsminister Anker Jørgensen, justitsminister K. Axelsen Nielsen, socialminister Eva Gredal, handelsminister Erling Jensen og forsvarsminister Kjeld Olesen sig nødsaget til at svare ministerkollegaen Hækkerup, at man ikke havde overflødige ben at give væk af til glæde for Budgetdepartementers Kontor for Stillingsstruktur (Kontoret hedder virkelig således!).

Mere opmuntrende tilkendegav den hyggelige landbrugsminister Ib Frederiksen, at han havde seks ben til overs i noget der hedder “Vildtfordelingsudvalget”. Og fiskeriminister Chr. Thomsen, undervisningsminister Knud Heinesen og indenrigsminister Egon Jensen har ligeledes fundet hvert udvalg, hvor der kan skæres et par ben fra. Hækkerup gik selv i spidsen med at afklippe honorarer for 150.000 kr. i Statens Lønningsråd og det ser ud til, at Hækkerup beholder føringen i dette ministerkapløb om at foretage besparelser af mindre omfang.

Væk med neglesaksen

Hvis de samlede honorarer til statens udvalg, nævn, råd og kommissioner skulle blive en brøkdel lavere burde man måske give udtryk for en smule tilfredshed med visse ministres begyndende sparevilje. Men i betragtning af, at de pågældende udvalgsmedlemmer er udstyret med høje trækprocenter, vil den direkte fordel for statskassen blive så lille, at den næppe er til at få øje på.

Hækkerups forsøg på at bortklippe nogle af de mange ben statskassen har fået at gå på, er efterhånden  skønne, spildte kræfter. Benene fjernes ikke med en neglesaks og budgetministeren kunne med fordel – inden det bliver lukketid – cykle ned til isenkræmmeren og købe sig et værktøj, der i hvert fald ikke bør være mindre end en hækkesaks.

Neuf

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 8 / 1. årgang / 15. oktober 1973 

  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 13. juni 2010 kl. 16:44
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: