Færøsk fallitbo

19. maj 2010

Færøsk fallitbo

De skandaløse økonomiske forhold Færøerne fortsætter med uformindsket styrke, siger Fremskridtspartiets finansordfører, Kim Behnke, som en kommentar til den indgåede aftale om endnu 350 millioner kroner til det betrængte samfund.

Det er ikke mere end tre måneder siden, at et flertal i Folketinget garanterede, at en støtte på 500 millioner kroner camoufleret som lån ville være tilstrækkeligt til at bringe det færøske samfund på rette køl. Nu viser det sig imidlertid, at beløbet er forsvundet i det velkendte bundløse hul. Hullet bliver naturligvis ikke mindre bundløst ved at smide 350 millioner kroner ekstra ned i det, siger Kim Behnke, der har indkaldt statsministeren (Poul Nyrup Rasmussen, A, red.) til samråd i finansudvalget.

Statsministeren bedes give en samlet redegørelse for den økonomiske situation på Færøerne i samrådet.

Færøerne er et dyrt bekendtskab for de danske skatteydere, der samtidig har en lavere levestandard end færingerne. Den danske stat kan ikke fortsat understøtte det færøske samfund, når de færøske politikere ikke viser vilje til at løse problemerne.

Forholdene på Færøerne bliver ikke bedre, før politikerne både i Danmark og på Færøerne viser større ansvarsfornemmelse. Den politik, der i øjeblikket føres, minder om revolverpolitik med russisk roulette som den foretrukne leg, siger Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 3 / 21. årgang / marts 1993 

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 14. oktober 2013 kl. 10:26
  2. 2. april 2014 kl. 11:56
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: