”Du skønne ungdom”

16. juni 2009

”Du skønne ungdom”

Forleden uge sejlede en udsendelsesrække om arbejdsløshedsproblematikken ned ad Tv-skærmen.

De væsentligste indslag i udsendelserne kom ikke fra eksperter og politikere, men fra de arbejdsløse og arbejdsløshedstruede selv.

Familien Laursens sympatiske søn gav ungdomsarbejdsløshedens konsekvenser nye forfærdelige perspektiver. Hans stille rådvilde håbløshed fik en til at fryse. Han legemliggjorde ungdommens ”store tavse flertal” – generationen, der snublede i starten” – alle de unge, der er blevet gamle før tiden.

Hvor var ungdommens selvfølgelige tro på fremtiden – dens gå-på-mod og entusiasme – livsglæde og styrke? Hvordan vil det gå, når disse gamle unge skal overtage samfundet efter os? Nye idéer, nye tanker, ny energi skulle komme fra dem. Deres hjerner og hænder er vore vigtigste råstofresourcer, hvis de visner, når de skulle være fulde af grokraft, tegner vor fælles fremtid ikke bare truende, men håbløs.

Vi har ikke råd til et sådant spild, hverken menneskeligt eller samfundsøkonomisk. Vi kan ikke overleve som selvstændig nation, hvis en hel generation skal gå gennem livet på bistandskrykker – en generation vi selv ved vor letfærdighed har standset i væksten, men som vi samtidig forventer i stand til at udfri vort gældsatte samfund en gang i fremtiden.

Vi er alle skyldige – alle vi, der har levet over evne. Vi bærer alle et tungt ansvar for de skiftende regeringers misregering af dette samfund – vi valgte dem selv.

I dag har vi intet valg – kun Fremskridtspartiet – ungdommens fremtids parti.

Redaktionen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 9 / 5. årgang / 31. maj 1977 

%d bloggers like this: