Det skal nytte

8. april 2009

Det skal nytte

Mogens Glistrup udtrykker med hovedbestyrelsens fulde tilslutning følgende optakt til landsmødet:

Alle livsaldre har deres problemer. Det gælder også fremskridtsbevægelsens syvende leveår.

Mange fremskridtsfolk blev dybt nedslåede, da de oplevede den store valgsejr til det socialdemokrati, der siden sidste valg kun har kunnet forværre arbejdsløshed, gæld, underskud og skattetryk.

Alle har vi efter den 15. februar været plagede af tvivlen om, hvorvidt det hele kan nytte noget, når vælgerne reagerer så åbenbart kortsynet og urimeligt.

Skuffelsen kom samtidig med det træthedspunkt, der indtræder for enhver, som er ude på en marathonstrækning. At opbygge et nyt regeringsbærende parti er såmænd i mange måder ikke så forskelligt fra at løbe, cykle eller ski langdistancer.

Mange af os famler vel endnu med problemet, om det kan nytte noget fortsat at give vor fulde ildhu, begejstring, fritid og pengepung til Z-bevægelsen, eller om vi ikke hellere skulle bruge livet til gøremål, som umiddelbart synes mere givtige.

Svaret er, at det ikke duer at overveje, om det kan nytte. Det skal nytte. Alle de andre eksisterende partier har klart bevist, at de ikke magter de store nationale opgaver. Derfor er et helt nyt parti det eneste godtagelige alternativ til Fremskridtspartiet. Men det er tåbeligt at gå ind i det slid og den risiko, det er at opbygge et storparti, når vi i dag har Fremskridtspartiet.

Selv om den nuværende livsalder i fremskridtsudviklingen derfor føles som et gråt og surt pligtarbejde, så skal vi nu vise, at vi kan holde ud til et sådant gråt og surt pligtarbejde.

Og så behøver det i øvrigt ikke at blive gråere eller surere, end vi selv vil.

Har Lindinger ikke gjort anden gavn i dansk politik, har han da i al fald bevingetgjort ordene: Op med humøret.

Redaktionen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 15 / 5. årgang / 5. september 1977

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 6. august 2013 kl. 06:10
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: