Forside > Økonomi, Socialdemokratiet > Økonomisk istid

Økonomisk istid

30. marts 2009

Økonomisk istid

Det er en kold tid vi lever i – herom er vist ingen mere i tvivl. Det er forvarslet for den økonomiske istid, der inden længe vil lægge sin tunge kappe over Danmark, hvis ikke regeringen (Socialdemokratiet, red.) meget snart ser virkeligheden i øjnene.

Betalingsbalanceunderskudgældsætningrekordarbejdsløshedrekordrente. Vi har hørt det så tit, og vi ved det så godt. Selv regeringen kan ikke fornægte disse kendsgerninger. Alligevel bagatelliserer den problemerne – omtaler den seneste vismandsrapport som stærkere i ord end indhold – sidder dommedagsbasunernes fra udenlandske eksperter overhørig og tror, at bare den får ”et fast flertal” bag sig, så kan den løse problemerne. Men vi kender desværre regeringens ”løsninger”. I bedste fald har de ingen virkning, i værste gør de ondt værre.

Det socialdemokrati der bragte landet gennem 30´ernes krise er nu så degenereret og blodfattigt, at det end ikke formår at se 70´ernes krise i øjnene, og før man erkender problemernes oprindelse og omfang, kan man i hvert fald ikke løse dem.

Den dag står for os som et rædslernes fata morgana, hvor Danmark betingelsesløst må kapitulere overfor de tyske banker for at opnå nye lån. Vi vil da blive påbudt indgreb, der vil få Fremskridtspartiets 800 ændringsforslag til finansloven til at fremstå som den rene overbudspolitik. Den dag er det for sent at angre, at man ikke tog os og alle rapporterne alvorligt.

Socialdemokraterne må derfor tvinges – afet fast liberalt flertal– til at se virkeligheden i øjnene nu. I tresserne tog de æren for de gode tider. I halvfjerdserne kan de ikke bare flygte fra virkeligheden, fordi den er ubehagelig, for virkeligheden er vores allesammens levevilkår, og de er i øjeblikket stærkt på vej ind i den økonomiske istid.

Redaktionen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 11 / 5. årgang / 20. juni 1977

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 18. maj 2009 kl. 14:07
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: