Forside > Skat og afgifter > Skattevæsen opfinder ny selskabsleg

Skattevæsen opfinder ny selskabsleg

8. januar 2009

Skattevæsen opfinder ny selskabsleg


Administrativ forenkling gør tingene værre

Oprindelig var der den udmærkede selskabsleg “Sænke slagskibe”, der var populær inden for administrationernes tykke mure, med kildeskattedirektoratet i Birkerød har for nylig opfundet en helt slags tidsfordriv, der viser sig egnet til at more og adsprede flere af direktoratets medarbejdere.


100-kroners-spillet

Venlige lovgivere har besluttet, at skattevæsenet ikke skal ulejliges med at opkræve restancer under 100 kroner, hvilken bestemmelse skatteopkræverkorpset er gået i gang med at overholde efter alle kunstens regler.


Resultaterne er fantastiske. For eksempel havde en stakkels skatteyder en restskat på 92 kroner og 88 øre, således at han efter alt at dømme skulle slippe for at punge ud. Men da procenttillægget var lagt på, viste det sig, at han kom til at skylde 100 kr. og 31 øre og dermed havde passeret 100-kroners opkrævningsgrænsen.


De 100 kroner skulle nu deles i 6 rater, men da man ikke opkræver ørebeløb, viste det sig, at man kun kunne opkræve 6 rater á 16 kr. eller i alt kr. 96,-.


Den plagede skatteyder er dermed igen kommet ned under 100-kroners-grænsen. Og skattevæsenet må ikke opkræve beløb under 100 kroner.


Men betale skal han.


Syv onde ånder

Kildeskattefolkenes disposition er et smukt eksempel på, at lov skal holdes samtidig med, at den overtrædes. Lovgiverne har som sædvanlig handlet i blinde og skattefolkene har fået mere legetøj til disposition. Lovgiverne har hørt nogle rygter om, at skattelovene ikke er så gode, som de burde være, og derfor giver man sig til at forbedre dem efter bedste evne.


Resultat: Administrationsskandalen vokser, og man mindes beretningen om de syv onde ånder, der tog huset i besiddelse, da den oprindelige djævel var jaget på flugt. Hvornår bliver man træt af at huse onde ånder i Birkerød og sænke slagskibe eller skatteborgere?


Hvornår afskaffer man sit umulige skattesystem?


Neuf

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 10 / 1. årgang / 16. november 1973

Reklamer
%d bloggers like this: