Forside > Det radikale Venstre, Erhvervspolitik, Miljøpolitik > Lone Dybkjær var længe om at indrømme det egentlige formål med forbud mod stråforkortningsmidler

Lone Dybkjær var længe om at indrømme det egentlige formål med forbud mod stråforkortningsmidler

26. december 2008

Lone Dybkjær var længe om at indrømme det egentlige formål med forbud mod stråforkortningsmidler


Fremskridtspartiets landbrugspolitiske ordfører, Tove Niemann, siger om miljøministerens tvungne tilbagetog i spørgsmålet om forbud mod stråforkortningsmidler:


– Miljøministeren har været længe om at bekende kulør om det egentlige formål med forbuddet mod stråforkortningsmidler. Hun indrømmer i sin pressemeddelelse, at formålet var at tvinge landbruget til en overordnet omstilling af erhvervet, og det skal efter Lone Dybkjærs (B) mening ske uden hensyn til et forventet tab på omkring 300 millioner kroner. Det er vist kun i radikal terminologi, at man kan kalde det for enhåndsrækning“.


Rigtig afgørelse

Det er ikke en kedelig, men en rigtig afgørelse, der nu er taget. Forbuddet havde betydet en nedgang af produktionen i højtydende kornsorter, og derved havde Danmark været tvunget til at importere korn, som indeholder stråforkortningsmidler. Denne holdning er helt i tråd med Miljøministerens handlemåde i denne sag. Hun er modstander af, at “jura og paragraffer” skal diktere udviklingen i dansk miljøpolitik. Miljøministeren ønsker åbenbart diktatoriske beføjelser, og så er det jo ubelejligt, hvis Folketinget eller andre kræver “lov og ret” i dansk miljøpolitik.

Tove Nieman

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 9 / 18. årgang / oktober 1990

Reklamer
%d bloggers like this: