Forside > Kunst og kultur, Politiske "ben" og skandaler, Tossegode Danmark, Uncategorized > Det er ikke til at se det – hvis man ikke lige ved det

Det er ikke til at se det – hvis man ikke lige ved det

8. december 2008

Det er ikke til at se det – hvis man ikke lige ved det


Et “kunstværk” til en pris af 300.000 kroner skænkes til det danske bibliotek i Flensborg, men modtageren vil hverken eje eller have det.


Gavlplakater, 3 forskellige i hver 30 eksemplarer og i størrelsen 5 x 5 meter, tilbydes kommunerne til ophængning. Pris: 350.000 kroner.

Det er det såkaldte “udsmykningsudvalg” i Statens Kunstfond, der står for disse “kunstværker”, og desværre var førstnævnte “kunstværk” opstillet før den nuværende formand tiltrådte, hvorfor vedkommende “desværre” ikke kan redegøre for, hvordan det kan ske, at man skænker et kunstværk til 300.000 kroner væk, som modtageren ikke vil have.


Formanden for “udsmykningsudvalget” nægter også at svare et medlem af repræsentantskabet for Statens Kunstfond, der er det overordnede organ, hvor originalerne til de nævnte 3 plakater befinder sig.


Uden ansvar

Man skulle tro, at denne historie hørte til i de lande bag det tidligere jerntæppe, hvor kunsten optrådte som magthavernes lakajer og derfor nød særlig beskyttelse, men desværre er det en historie fra dagens Danmark. Det kan altså konstateres, at en række af mennesker i “udsmykningsudvalget” får stillet et meget stort beløb til rådighed, som de kan skalte og valte med efter eget forgodtbefindende uden, at de kan stilles til ansvar for deres handlinger.


Adskil stat og kultur

Fremskridtspartiet har siden sin grundlæggelse kæmpet for en adskillelse af stat og kultur, og de nævnte eksempler understreger endnu en gang, at her findes et område, hvor der virkelig er mulighed for at opnå store besparelser. De kunstnere, der ikke kan leve af at sælge deres kunst eller få private velhavere til at sponsorere sig, må i stedet finde sig et “ærligt arbejde”. Jo før – jo bedre.

Aage Brusgaard

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 7 / 18. årgang / august 1990

Reklamer
%d bloggers like this: