Forside > Det radikale Venstre, Folkestyre/demokrati, Personlig frihed > Marianne Jelved – en ægte socialist

Marianne Jelved – en ægte socialist

28. november 2008

Marianne Jelved – en ægte socialist


Med sit forslag om at pensionsopsparerne ikke må placere deres sparepenge steder, hvor der kan være tale om frynsegoder, afslører økonomiminister Marianne Jelved (B) sig som en ægte socialist.

Det siger Fremskridtspartiets ordfører Kim Behnke, der betegner forslaget som rent galimatias og fuldstændigt uigennemførligt.

Ministeren mener, at man f.eks. ikke må placere sine sparepenge i aktier i Tivoli, fordi det så udløser en rabat på indgangen, eller i fodboldklubben Brøndby, fordi man så kan komme billigt til kampene. Noget sådant skal ministeren overhovedet ikke blande sig i, siger Kim Behnke og fortsætter:


Hvis ministeren kommer igennem med sine planer, vil der opstå et rent kaos. Man kan tænke sig en situation, hvor en person har investeret sine pensionsmidler i aktier i et bestemt firma. Hvis firmaet senere vil yde aktionærerne rabat på et produkt, skal vedkommende så sælge sine aktier eller hvad?


Ønsker Marianne Jelved også, at folk – før de køber aktier – skal finde ud af om firmaet yder visse fordele til sine aktionærer? Det er bl.a. ting, jeg nu vil have svar på i en række spørgsmål til ministeren i Folketinget.


Staten skal ikke blande sig i, hvor folk investerer deres sparepenge. Forslaget er udtryk for ren socialisme, og Fremskridtspartiet vil gøre alt for, at det ikke bliver vedtaget, siger Kim Behnke.


Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 3 / 25. årgang  / marts 1997

Reklamer
%d bloggers like this: