En gang til for prins Jakobsen

28. november 2008

En gang til for prins Jakobsen

Det må være uendeligt trættende for de Fremskridtsfolk, der har været med siden begyndelsen, for 117 gang at forklare “de vantro”, hvordan vores social– og sundhedspolitik hænger sammen. Man turde formode, at vi dels har skåret den ud i tommetykke papstykker, dels via vore lovforslag og stemmeafgivninger i Folketingssalen har kommunikeret vores politik ud til de fleste.

Men stadig er der folk, der i ramme alvor tror, at Fremskridtspartiet er et amerikanerparti, hvis formål det er at overhale den amerikanske sundhedspolitik indenom og lade de “fattige” ligge og dø på gaderne og i ghettoerne.

Skuffende var det i udpræget grad at opleve Centrumdemokraternes (D) åndelige leder, Erhard Jakobsen, i TVs søndagsavis den 4. september fremture om “Fremskridtspartiets egoistiske politik” og om, at vores politik i sin yderste konsekvens ville medføre brugerbetaling hospitalsindlæggelser!

Sådan en gang forvrøvlet snak, kære Erhard! Og det værste er, at det ved du meget vel! På den ene side skældes vi hæder og ære fra fordi vi ikke vil sluge den konservative ideologiske penicillin-brugerbetalings-kamel, og på den anden side skal vi altså fra en reserve-socialdemokrat høre, at vores politik i sin yderste konsekvens vil medføre brugerbetaling på sundhedsområdet.

Fremskridtspartiet har aldrig, vil aldrig og skal heller aldrig stemme for brugerbetaling på dette vigtige område. Den politik har der aldrig hersket nogen tvivl om fra vor side, og Erhard & Co. ved det så ganske udmærket.

Om så de andre partier bliver tvunget til at æde hele kamelkaravaner for at tilpasse deres egen sundhedspolitik til idelogi-Palles besparelsesmiskmask vil vi stå lige så klippefast, som vi altid har gjort.

En fornuftig og medmenneskelig sundhedspolitik, hvor de stærkeste skuldre bærer de største byrder, kræver nemlig ikke pr. automatik tvangsinddrivelse af skatter på indkomsterne.

Det er den mudderpølsvanetænkning om indkomstskattenødvendigheden, som de andre partier har levet fedt af siden 1903 og som de under ingen omstændigheder vil fravige.

Ynkeligt, Erhard Jakobsen.

Ready

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 29 / 16. årgang / 16. september 1988

  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 28. september 2013 kl. 09:09
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: