Forside > Dansk Folkeparti, Uncategorized > Pia og eksklusionerne

Pia og eksklusionerne

24. november 2008

Pia og eksklusionerne

 

At ekskludere er ikke nogen ny idé for Pia Kjærsgaard. Dengang hun var medlem af Fremskridtspartiet i 1995 – i de glade dage, hvor indkomstskatten skulle likvideres og bureaukratiet afskaffes -, havde hun magten i partiets hovedbestyrelse, og eksklusionsvåbenet blev flittigt brugt. Det gik så vidt, at Pia Kjærsgaard truede formanden for folketingsgruppen – Kim Behnke – med eksklusion, blot fordi han – på trods af Pias ønske – ikke ville træde tilbage og lade Poul Nødgaard (O) komme til. Kim Behnke var nemlig demokratisk valgt, og han blev på sin post.

 

Men at true gode folk med eksklusioner gjorde fremskridtsfolkene rasende, og der udbrød et oprør mod Pias marionetter i hovedbestyrelsen. På det berømte landsmøde i 1995 fik den samlede hovedbestyrelse derfor et mistillidsvotum. Men hovedbestyrelsesmedlem, Kristian Thulesen Dahl (O), var ikke sindet at trække sig, og derfor gik en rasende Kristian Poulsgaard (Z) på talerstolen og i det flittigt brugte historiske filmklip, ser vi ham forsøge at udtrykke sin vrede over Kristian Thulesen Dahls manglende demokratiske sindelag.

 

Men der blev valgt en ny hovedbestyrelse, hvor Pia Kjærsgaard ikke længere kunne mønstre et flertal. Hun havde tabt magtkampen, og der kan ikke herske tvivl om, at det var derfor, hun forlod Fremskridtspartiet og stiftede Dansk Folkeparti. Her blev eksklusionsparagraffen som bekendt skarp som en ragekniv.

 

Ole Gerstrøm

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 3 – 4 / 34. årgang / september – oktober 2006

Reklamer
%d bloggers like this: