Forside > Uncategorized > Knud Østergaards frierier

Knud Østergaards frierier

21. november 2008

Knud Østergaards frierier

Vestkysten – Venstres hovedorgan – støtter Z-kravet om klar besked om Østergaards planer for en SK-regering.

Taler den konservative gruppeformand og chefindpisker i Folketinget, Knud Østergaard, på sit partis eller kun på egne vegne, når han den ene gang efter den anden byder sig til for et regeringsamarbejde med socialdemokraterne.

Sådan spurgte Helge Dohrmann (Z) i sidste uges FREMSKRIDT. For, som Dohrmann (med lidt andre ord) påpegede, hvis Østergaards ustandselige frierier er andet og mere end en ældre mands barnagtige drømmefantasier, så ved vi i Fremskridtspartiet, hvem vi i hvert fald ikke skal pege på som leder af regeringsdannelsesforhandlingerne efter næste valg.

Men andre end Fremskridtspartiets ønsker klar besked fra den kisse-misse ivrige Østergaard. Således bruger regeringspartiet Venstres hovedorgan, dagbladet Vestkysten, mere end en halv meter spalteplads på i en leder med overskriften “Udskejelser”, at kræve en forklaring.
Grusom vælgerhævn
Vestkysten skriver blandt andet:

“Den eneste, der for alvor har spændt snubletråde ud for en firkløver-fortsættelse, er mærkeligt nok Det konservative Folkepartis (C) folketings-gruppes formand Knud Østergaard. Han, der er kendt for at holde sin gruppe i meget kort snor og om nødvendigt bruge pisken mod enhver antydning af meningsmæssige afvigelser, har direkte udtrykt ønske om, at de konservative (C) og Socialdemokratiet skal danne regering efter næste valg. Fremskridtspartiets gruppeformand, Helge Dohrmann, er os bekendt den eneste politiker, der har reageret herpå. Det er åbenbart svært for andre at tage Knud Østergaard helt alvorligt. Men Dohrmann har i avisindlæg anmodet om at få oplyst, “Om Knud Østergaards frierier til Socialdemokratiet kun er på egne vegne, eller om hans udtalelser har bred tilslutning i den konservative folketingsgruppe.”

Det må man give Helge Dohrmann medhold i. Om ikke for andet, så for om muligt at spare den fhv. oberst for den grusomme vælgerhævn, Poul Schlüter (C) spår de frafaldne og vankelmodige. Men måske er Knud Østergaard for alvor forelsket i tanken om at samarbejde med Socialdemokratiet. At en sådan ønskedrøms virkeliggørelse hurtigt ville gøre det nødvendigt for gruppeformanden at skifte pisken ud med “Den Nihalede Kat”, skræmmer ham måske ikke?

Ingen har set partiformand Schlüter rykke Østergaard i ørerne for de mærkelige udtalelser, og det hele forekommer derfor lidt mystisk. Helge Dohrmann – og iøvrigt hele det ikke-socialistiske vælgerkorps – bør have en forklaring”.

Sådan!

T. Zinglersen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 41 / 14. årgang / 28. november 1986

Reklamer
%d bloggers like this: