Miljøministerens fup og fiduslov

13. november 2008

Miljøministerens fup og fiduslov

 

En særlig skat på alle de rødhårede har regeringen endnu ikke foreslået…endnu. Om det kommer, vil tiden vise. Helt sikkert er det imidlertid, at hvad angår opfindsomhed og snilde med hensyn til at indføre eller forhøje skatter og afgifter på nye projekter, har firkløverpartierne efterhånden ikke meget at lade socialdemokraterne høre.

 

En ekstra skat på bestemte hårfarver eller de platfodede er naturligvis fri fantasi. Men ville det ikke også være blevet opfattet som sådant, hvis jeg for et par år siden havde påstået, at den, dengang nye, borgerlige regering havde planer om en helt ny skat på forældre, der bader deres børn og en endnu hårdere straf, hvis de “formastelige” tilmed vaskede deres eget og børnenes tøj? Det sidste er desværre ikke fantasi. På regeringens (V, C, CD og KrF, red.) vegne agter miljøministeren, Christian Christensen (KrF), at fremsætte forslag om en afgift på vand.

 

Den reelle begrundelse fra regeringspartiernes side er naturligvis at liste endnu flere penge ud af borgernes lommer, for at finansiere de overflødige offentlige udgifter de samme partier, hverken har vilje eller mod til at skære bort.

 

Søforklaringer

Udadtil bruger regeringen naturligvis ikke disse argumenter. Sminken kunne jo krakelere – nej, miljøministeren kommer med en søforklaring om forurening af drikkevandet.

 

Fremskridtspartiet mener også unødig forurening skal bekæmpes, men vi mener også, at det er forureneren, der selv skal betale.

 

Nogle vil kalde regeringspartierne gode sælgere. Andre vil sige fup og fiduser. Hvor om alting end er, kræver det en vis færdighed i gedulgte handlinger, først at plukke pengene fra folk og samtidig fremtræde som de store naturbeskyttere.

 

Helge Dohrmann

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 38 / 12. årgang / 2. november 1984

%d bloggers like this: