Forside > Økonomi, Uncategorized > Danmarks politiske kurs fører mod økonomisk selvmord

Danmarks politiske kurs fører mod økonomisk selvmord

8. oktober 2008

Danmarks politiske kurs fører mod økonomisk selvmord

Privatbankens cheføkonom tager bladet fra munden.

Fremskridtspartiets ledelse har gang på gang været grebet af dyb forundring over den passive og ligegyldige holdning, som såkaldte ansvarlige erhvervsledere og økonomiske eksperter har udvist overfor den forringelse af Danmarks økonomi, som er sket i løbet af 70`erne. Imidlertid synes udviklingen nu at medføre, at den ene efter den anden tager bladet fra munden, og dermed bekræfter sandheden, af de advarsler Fremskridtspartiet gang på gang har fremført, men som vi desværre alt for længe var ene om.

Om Danmarks økonomiske politik udtaler sig Privatbankens cheføkonom direktør Torben Nielsen: Det er økonomisk selvmord. Hårde ord i vinterkulden, men sandheden.

Torben Nielsen forventer et betalingsbalanceunderskud på 13.000 millioner kroner eller ca. det samme som i fjor. Den uhyggelige krise i byggesektoren vil blive endnu værre i 1981 end i 1980. Den aftagende inflationstakt siden foråret 1980 vil blive brudt, siger cheføkonomen og henviser til de kraftigt forhøjede dollar og pundkurser. For 1981 ventes leveomkostningerne at ligge ca. 10 % over 1980 niveauet.

Antallet af virksomhedslukninger og tvangsauktioner vil øges markant, og arbejdsløsheden vil klart forværres.

Var der nogen, der sagde, at Danmark er blevet ledet af ansvarlige partier?

Chr.

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 2 / 9. årgang / 16. januar 1981

%d bloggers like this: