Dødskursen

7. oktober 2008

Dødskursen

Regeringen (V, C, CD og KrF, red.) savler uafladeligt i sangvinsk superoptimisme. Og folk vil så grumme gerne undgå ubehageligheder. Derfor klynger de sig med arme og ben til Schlüteristernes ordmagi-fadder-sladder og overhører eventuelle eftersætninger om, at alt endnu ikke er lykkedes.

Men de sidste 25 års ministre har aldrig haft samfundsøkonomisk konsekvent bagage i deres tornystre.

Deres kyniske holdning er: Efter os syndfloden. Derfor fortsætter de dødskursen med 5 millioner danskere som lallende snorke-passagerer.

Ved udmålingen af gammelpartiernes samlede synderegister rækker det ikke, – som man så ofte gør – blot at kigge på igangværende års underskud. Disse underskud – såvel i forhold til udlandet som på statsregnskabet – og de deraf følgende gældsstiftelser skal lægges ovenpå finanslovspartiernes udskejelser i de foregående år og på, hvad der er lagt op til af negative tal i de kommende år.

Ved at sætte præcise tal på sit program dokumentere Fremskridtspartiet – som landets eneste hæderlige parti -, hvordan underskuddene kan fjernes: Jordbundent købmandskab må meget langt afløse eftergivenhed overfor de mange organisationer med fingrene nede i statskassen.

Vcqm´erne søndagsprædiker med smukke ord om, at udlandsunderskuddet er væk i 1988 og statsunderskuddet i 1990. Dette er spekulation i troende naivister ud over den grovhed, man møder i de forkætrede nyreligiøse sekter. Når ministrenes småforanstaltninger sammenholdes med de multimilliardgældsætninger, der skal stoppes, opdager man, at firkløveret rammer meget, meget langt fra plet.

Palle Simonsen (C) med følge forlader sig trygt på, at næsten ingen vælgere har finanslov og betalingsbalanceanalyser som deres foretrukne hobbylæsning, og at avisernes skriverkarle ikke afslører løgnagtigheden.

Mogens Glistrup

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 41 / 12. årgang / 23. november 1984

Reklamer
%d bloggers like this: