Forside > Økonomi, Centrum-Demokraterne, Det radikale Venstre, Socialdemokratiet > Regeringen lever i en idealiseret drømmeverden

Regeringen lever i en idealiseret drømmeverden

29. september 2008

Regeringen lever i en idealiseret drømmeverden


Det er naive drømmerier, når finansminister Mogens Lykketoft (A) fastholder at ville gennemtvinge regeringens (A, B, Centrum Demokraterne (D) og KrF, red.) politik oven på vismændenes meget tydelige advarsler, siger Fremskridtspartiets finansordfører Kim Behnke i anledning af vismændenes rapport.


Regeringen har oplevet en meget kortvarig positiv tendens i dansk økonomi. I stedet for at gennemføre en politik, der kan forstærke mulighederne for opsving, så har regeringen, til skade for den fremtidige udvikling, pint hver eneste krone ud af forbedringerne, siger Kim Behnke, der fortsætter:


– Resultatet er, at renten nu er tilbage med 9 pct., at obligationskurserne rasler ned og at vismændene forudser et markant fald i betalingsbalanceoverskuddet til næste år. Oven i det påregner vismændene, at orlovsordninger og de øvrige kunstige påhit fra regeringen vil kræve nye stigninger i skattetrykket.


Regeringen må vågne op og erkende realiteternes verden. Stop drømmerierne om det socialdemokratiske Utopia. Meldinger fra finansministeren om, at “Den tredje vej” nu skal følges op med et jerngreb om økonomien er med til at få udenlandske investeringer til at flygte fra Danmark. Pengemarkedet ved nemlig godt, at “Den tredje vej” er den hurtigste vej til “Den tredje verden”.


Fremskridtspartiet hilser derfor vismændenes rapport velkommen og ser frem til, at VKZ-flertallet hurtigst muligt kan få rettet op økonomien – til glæde for hele samfundet.


Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 6 – 7 / 22. årgang  / juni-juli 1994

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 1. december 2013 kl. 10:34
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: