Forside > Uncategorized > Grundloven og samvittighedsfangen

Grundloven og samvittighedsfangen

21. september 2008

Grundloven og samvittighedsfangen


“… der er for alvor grund til at betragte Glistrup som en politisk fange, frataget de grundlæggende borgerrettigheder…


Det varer snart ikke længe, før udenlandske borgerrettighedsforkæmpere begynder at bagvaske Danmark, som et land med en ledende oppositionspolitiker som samvittighedsfange”.


Sådan skrev Ekstra Bladet, som vist ingen vil beskylde for at nære særlig hjertelige følelser for hverken Glistrup eller Fremskridtspartiet, forleden i en leder. Baggrunden er den konservative justitsminister Ninn-Hansens svinestreg med at fratage Fremskridtspartiets leder og EF-spidskandidat, Mogens Glistrup, hans ytringsfrihed og nægte ham, imod alle regler, at anvende opsparet frihed fra Horserød (fængsel, red.) til at deltage i valgkampen.


Det er nok på sin plads endnu en gang at understrege, at det ikke er positiv særbehandling Glistrup og Fremskridtspartiet kræver. Kun fair play. Kun at Glistrup i lighed med alle andre indsatte, uden indskrænkninger og specielt opfundet kontrolforanstaltninger, kan anvende opsparede udgangsdage og -timer til det, der har hans interesse.


Men Schlüter (C),og hans justitsminister giver ikke Glistrup fair play. Tværtimod er der tale om negativ særbehandling i et omfang, som formentlig er uden sidestykke i den nyere politiske historie.


Danmark har fået sin samvittighedsfange.


Magthaverne ønsker Glistrup jordet, tværet ud, tilintetgjort menneskeligt, økonomisk, politisk, gjort tavs og – håbes det – glemt.


Sådan vild et ikke gå. Dertil er først og fremmest Glistrup selv, men også hans idéer, hans politik og hans frihedsbudskab for stærkt. Og efter befrielsen står en reduceret, men tilsvarende forstærket og beslutsom Fremskridtsbevægelse bag ham. Parat til at genoptage og til sejr gennemføre kampen for det, der er selve kernen i FremskridtsbudskabetFuldstændiggørelse af den personlige frihed.

Det er værd at erindre sig her i dagene op til grundlovsfødselsdagen.

T. Zinglersen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 21 / 12. årgang / 1. juni 1984

Reklamer
%d bloggers like this: