Spurv i tranedans

17. september 2008

Spurv i tranedans

 

En kvindelig politiker: “Danmark tiltrækker flygtninge som en sukkerskål tiltrækker hvepse”.

 

Justitsministeren (Hans Engell, C, red.) frygter, at Danmark vil virke som en magnet, der tiltrækker flygtninge, når grænsebommen hejses op.

 

Lyttede den 9. juni til udenrigsministerens (Uffe Ellemann-Jensen, V, red.) tale i en radioudsendelse. Jeg forstod ministerens tale derhen, at han var ret så bekymret over flygtningeproblemet.

 

EFs flygtningeplan skal indeholde bestemmelser om, at ytrings- og pressefriheden skal “tilpasses” af hensyn til de mange millioner muslimer, der forventes at ville invadere Europa.

 

Mine spørgsmål

 

1. Er det mon ikke på tide allerede nu at lægge låget på sukkerskålen og spærre magneten inde bag et solidt hegn?

 

2. Kan EF med et pennestrøg tilsidesætte fundamentets bestemmelser i Grundloven om ytrings- og pressefrihed? Kan problemet tænkes tacklet med en ny og skrappere “racistlov”, idet det så kun bliver en ændring af straffeloven?

 

3. På hvilken måde skal lille fattige, gældbundne, skatteplagede og problemfyldte Danmark skaffe midler til flere og flere flygtninges ophold og underhold?

 

4. Kan Danmark overhovedet hævde sig i giganternes store skuespil i Bryssel? Få rollen som “Spurv i tranedans?” (folkekomedie, red.)

 

5. Nogle af vore politikere synes at være ved at vågne op. Lad os så håbe, at det ikke er blevet for sent og kun handlet efter: “Brønden lukkes først, når barnet er druknet”. Hvorfor vågner man først op nu? Det har dog i mange år ikke manglet på advarsler. Er Danmark godt på vej til at blive en “saga blot”? En lille grå og anselig spurv, der nok skal blive kommanderet til at holde kæft, trit, takt og retning.

 

6. Hvad er det for et spilfægteri omkring underskrivelsen af flygtningekonventionen? Et det for at stikke den danske befolkning blår i øjnene? Er Danmark ikke tvunget til at underskrive?

 

Svar udbedes… også på andres vegne.

E. Larsen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 7 / 18. årgang / august 1990

%d bloggers like this: