Forside > Boligpolitik, Flygtninge- og indvandrerpolitik i Danmark > Iranske flygtninge utilfredse med danske lejligheder

Iranske flygtninge utilfredse med danske lejligheder

12. september 2008

Iranske flygtninge utilfredse med danske lejligheder


18 iranere fornærmet over at skulle bo i ny-istandsatte femværelseslejligheder i Skanderborg.


To ny-istandsatte femværelseslejligheder i et pænt boligkvarter i Skanderborg var efter 18 iranske asylsøgeres opfattelse ikke passende og tilfredsstillende indkvarteringsforhold. De nægtede ved ankomsten simpelthen at flytte ind og foretrak i stedet at overnatte i det fri.


Da de såkaldte flygtninge i luksusbus ankom til den østjyske købstad,- der nu i alt må lægge budget og husly til omkring 30 iranere -, var Dansk Flygtningehjælp ikke blevet færdig med istandgørelsen af i alt otte lejligheder. Derfor måtte iranerne i første omgang nøjes med de to femværelsers. Men det blev de altså så fornærmet over, at de hellere ville sove på gaden.


Og der skulle de naturligvis have haft lov til at blive. Indtil udvisningen fra landet kunne finde sted.


Undskyldninger

Lederen af Dansk Flygtningehjælps afdeling i Århus – Helga Griffen –  har naturligvis tusinde af undskyldninger for asylsøgernes skandaløse optræden over for de danske skatteyderes gæstfrihed. Til Jyllands-Posten siger hun, at protesten mod indkvarteringsforholdene må tilskrives, at iranerne har været i en stresset situation og derfor har reageret uhensigtsmæssigt. I en sådan situation må de have lov til at træde ved siden af, mener flygtningehjælps-damen.

T. Zinglersen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr.18 / 13. årgang / 10. maj 1985

Reklamer
%d bloggers like this: