Forside > Økonomi, Mogens Glistrup > Citater og evigt aktuelle kommentarer af Glistrup

Citater og evigt aktuelle kommentarer af Glistrup

31. august 2008

Citater og evigt aktuelle kommentarer af Glistrup

Charles Hansen, der er leder i Centralorganisationen af Metalarbejdere, har givet bl.a. følgende udtalelser til Jyllands-Posten:

“Får inflationen lov til at fortsætte, vil det medføre, at Danmark bliver en industriel ødemark.

Den almindelige holdning til inflation og forbrug er udtryk for manglende solidaritet med de ledige og de unge.

Han peger på, at vi har masser af muligheder, fordi industrien kan regne med god og veluddannet arbejdskraft samt en teknik, som tilsikrer høj effektivitet og stor konkurrencedygtighed.

Industriel udvikling og vækst er vor eneste chance for at overleve og for at komme af med arbejdsløsheden. Der er et stort behov for en overordnet industripolitik, som i virkeligheden kan betegnes som en samfundspolitik, idet industrien udgør en central faktor for en videreførelse af velfærdssamfundet. En sådan politik skal gerne bygge på en større forståelse for industriens vilkår, end vi hidtil har været i stand til at fremvise her i landet.

Mange ryster på hovedet, når de præsenteres for politikeres og økonomers alvorlige advarsler. De gør det ud fra det ræsonnement, at hvis det vi her og nu oplever, er krisen, så lad den dog endelig fortsætte.”

Kommentar:

Den bratte opvågningens time kommer senest, når SVCQMBF´erne får nej til deres låneansøgninger og besked om, at nu skal Danmark til at betale tilbage. Nu bruger vi 110 kr., hver gang vi producerer for 100 kr. når vi skal tilbagebetale, kan vi kun forbruge 90 kroner, hver gang vi producerer for 100 kroner. Nogle folk vil mene, at det betyder, at andre samfundsgrupper end hans egne skal gå 30 % ned i levestandard, og at han selv kan stige 2 %. Men det eneste virkelighedsnære svar på udfordringen er Z-politikken. Forhøj produktionen med 20 % og brug for eksempel 6 % til levestandardsforbedring i Danmark og de 10 % til tilbagebetaling af allerede pådragen gæld.

Men for at opnå det, må vi væk fra den for høje danske inflationstakt, som bl.a. blev belyst i FREMSKRIDT 1978-17 side 23. Hvis vi ikke takket være det europæiske valutasamarbejde havde at ligge som bivogn på den tyske mark, havde det stået endnu mere skralt til, jfr. FREMSKRIDT 1977-19 side 2-3.

Mogens Glistrup

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 2 / 8. årgang / 4. februar 1980

Reklamer
%d bloggers like this: