Forside > Danmarks Radio, Offentligt ansatte, Pressen > De mange “gyldne håndtryk”

De mange “gyldne håndtryk”

30. august 2008

De mange “gyldne håndtryk”


“De gyldne”begravelser eller bedre de “gyldne håndtryk i den offentlige sektor findes på alle niveauer.

Danmarks Radio og TV er nok den største bidragsyder af gyldne håndtryk. Repræsentationskassen står åben for medarbejderne året rundt, og det skal være udgifter af en virkelig voldsom størrelsesorden, før der kræves bilag.


Trænger medarbejderne til ferie, tages kamera og mikrofon på nakken, og man drager ud i den store verden. De optager en 10.minutters udsendelse og holder 3 ugers ferie. Er der en enkelt lille bryllupsrejse, der skal finansieres, ordnes det let og elegant med Tv-kamera og mikrofon som en del af bagagen. De kulturelle venner kan såmænd også få en gratis rejse, blot de husker at tage båndoptageren med til et enkelt interview med en berømt udlandsdansker på det fashionable feriested.


Det gyldnehåndtryk uddeles også til tjenestemænd af en vis klasse. De får en tjenestetid i en international organisation til en høj løn, og indkomsten er næsten renset for indkomstskat. Det er morsomt, at det netop er disse grupper, der taler om indkomstskattens velsignelser og nødvendighed, for at finansiere deres skattefri jobs i de internationale organisationer.


For nu ikke at få for meget vrøvl med kollegaerne hjemme i det skatteplagede land, så laves der tusindvis af nicher og møder med skattefri serviceydelser for mødedeltagerne. Råd, kommissioner og klinikker til frelse af befolkningen giver ekstra indkomster til at betale den høje indkomstskat. Alt foregår heldigvis inden for normal arbejdstid. Behandler-samfundet sørger for, at behandlerne kan leve, som de gør, og samtidig har de råd til at betale skat.


Alle de mennesker der ikke deltager i dette cirkus, må da sige til sig selv, at det er en grundlæggende fejl, at offentligt ansatte kan vælges til besluttende organer, og at de har stemmeret.


Som forholdene er, er det forståeligt, at alle partier – undtagen Fremskridtspartiet – mener, at den offentlige sektor skal bibeholdes i den størrelse, den har.

Ole Maisted

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 12 / 12. årgang / 23. marts 1984

  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 11. april 2013 kl. 12:12
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: