Forside > Centrum-Demokraterne, Det radikale Venstre, Energipolitik, Politiske "ben" og skandaler, Socialdemokratiet > Skandalen i Naturgas Syd op i dobbeltsamråd i Folketingets energiudvalg

Skandalen i Naturgas Syd op i dobbeltsamråd i Folketingets energiudvalg

29. august 2008

Skandalen i Naturgas Syd op i dobbelt samråd i Folketingets energiudvalg


Det er direkte undergravende for retssikkerheden, at de ansvarlige personer i skandalen omkring Naturgas Syd kan slippe for tiltale, siger Fremskridtspartiets energiordfører, Kim Behnke som begrundelse for nu at have kaldt både justitsministeren og indenrigsministeren (Birte Weiss, A, red.) i samråd om sagen i Folketingets energiudvalg.


Tilsynsrådet har i en afsluttende rapport om åØåNaturgas Syd opregnet ikke mindre end 17 skandaløse forhold. Tabet er opgjort til mindst 10 mio.kr. – og alligevel bliver der ikke rejst tiltale mod de ansvarlige, siger Kim Behnke og fortsætter:


Justitsminister Erling Olsen (A) må derfor under samrådet redegøre for, hvilke konsekvenser det får for retsplejen, at de ansvarlige i en så åbenlys sag kan slippe for tiltale blot gennem smarte aktieselskabsdannelser og utidig indblanden fra kammeradvokaten.


Industriminister Mimi Jakobsen (Centrum Demokraterne, D) skal redegøre for, hvilke konsekvenser det får for de mange nye kommunale aktieselskaber, der er under opbygning, når det i Naturgas Syd-sagen viser sig, at hvis man blot pakker en skandale ind i et A/S, så mister Tilsynsrådet kompetence, jvf. kammeradvokatens udtalelse.


Sluttelig har Kim Behnke udbedt sig Finansministerens (Mogens Lykketoft, A, red.) oplysning om, hvad det har kostet skatteyderne, at kammeradvokaten igen har ødelagt en oplagt sag gennem et stykke bestilt vinkelskriverarbejde.


Denne sag er nok fra 1991, men den lugter stadig så fælt, at regeringen (A, B, CD og KrF, red.) ikke kan fralægge sig sit moralske ansvar for at få Naturgas Syd-sagen afsluttet på en lødig måde.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 6-7 / 22. årgang / juni – juli 1994

Reklamer
%d bloggers like this: