Forside > Politiske "ben" og skandaler > KL-topfolkenes 233% lønforhøjelse er en skandale

KL-topfolkenes 233% lønforhøjelse er en skandale

26. august 2008

KL-topfolkenes 233 % lønforhøjelse er en skandale


Sagen rejses i Folketinget, hvor økonomiminister Anders Andersen (V) må stå til regnskab.


Det harmonerer meget dårligt med regeringens (V, C, CD og Krf, red.) erklærede indkomstpolitik, at medlemmer af Kommunernes Landsforenings bestyrelse netop har bevilget sig selv lønforhøjelse på helt op imod 233 %.


Sådan siger Fremskridtspartiets landsformand Helge Dohrmann, og han rejser nu sagen over for økonomiminister Anders Andersen, Venstre, i Folketingets spørgetid.


– Det kan kun betegnes som en uanstændig behandling af skatteyderne, at topfolkene i Kommunernes Landsforening på den facon blot rager til sig. For det må jo ikke glemmes, at de fleste medlemmer af den bestyrelse i forvejen oppebærer meget høje skatteyderbetalte indkomster, for eksempel som borgmestre. Almindelige lønmodtagere må rette sig efter og leve under et overenskomstmæssigt lovindgreb, der siger max. 2 procents lønforhøjelse, påpeger Helge Dohrmann.


Z-medlem gik imod

Fremskridtspartiets repræsentant i Kommunernes Landsforenings bestyrelse, Carl Alstrup, var den eneste der gik imod beslutningen om de forhøjede honorarer, vederlag og diæter til bestyrelsesmedlemmer i Kommunekemi i Nyborg og Kommunernes Landsforening.

T.  Zinglersen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 39 / 13. årgang / 8. november 1985

Reklamer
%d bloggers like this: