Forlanger nu syv ekstra DSB-chefer

26. august 2008

Forlanger nu syv ekstra DSB-chefer


Skatteyderne skal betale endnu syv tophøje lønninger til nye direktører for landets største underskudsforretning.


Næppe har trafikminister, Arne Syvsover Melchior (Centrum Demokraterne, D), haft held til at skaffe skatteyderne en yderligere årlig millionudgift på halsen, ved oprettelsen af den ekstra og komplet overflødige direktørpost i Kastrup Lufthavn (med fedt aflæggelsesben til Knud Heinesen, A), før regeringens (V, C, CD og KrF, red) dyre dreng er parat til og vågen nok til nye vilde udskejelser.

Denne gang hos DSB.

7 – syv – nye direktører, alle formentlig placeret i højeste lønramme med personlige tillæg og frynsegoder (men dog næppe med fri-abonnement på Politiken), skal ansættes.

Mindre kan ikke gøre det. Mener Melchior.


Ansøgningen er allerede pr. bud – for også trafikministeren kender selvfølgelig til postvæsenets upålidelighed – afleveret til Folketingets finansudvalg, der selvfølgelig ikke siger nej.

Ævlerier om “nettostyring”

I et forgæves forsøg på at få den store ekstra millionudgift til lettere at glide ned, ævler Melchior en masse om regeringens moderniseringsprogram for den offentlige sektor (som for længst er kuldsejlet), om øget markedsstyring, større decentralisering, større omstillingsevne samt om overgang til noget CD-vidunderet betegner som “nettostyring af DSB”, hvad det så end måtte være. Alt sammen kun tom ordskvalder, der ikke formår at skjule Melchiors elendige styring og ledelse af sit ministerielle ressortområde. Men som til gengæld endnu engang understreger firkløverets løgnagtighed, når det gælder gyderierne og besværgelserne om vilje og evne til besparelser, nedskæringer og tilbageholdenhed i den offentlige sektor.


Og nu får DSB – Danmarks i forvejen i særklasse største underskudsforretning med et årligt underskud på over to milliarder kroner! – endnu syv chefer. Nemlig en ekstra overingeniør, en ekstra driftsområdechef, en ekstra ingeniør, en ekstra salgschef, to ekstra chefkonsulenter samt en ekstra marketingschef.

Hæng i, skatteydere!


T.  Zinglersen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 18 / 13. årgang / 10. maj 1985

Reklamer
%d bloggers like this: