Forside > Det konservative Folkeparti, Politiske "ben" og skandaler, Socialdemokratiet > Amts- og kommunalrådsmedlemmer svømmer i bengnaverpenge

Amts- og kommunalrådsmedlemmer svømmer i bengnaverpenge

25. august 2008

Amts- og kommunalrådsmedlemmer svømmer i bengnaverpenge

Fremskridtspartiet har via Folketingets kommunaludvalg fået en bengnaverliste i form af en landsdækkende analyse af, hvad samtlige medlemmer af kommunalbestyrelser og amtsråd har af lønnede tillidserhverv. Det er ikke småpenge, de gode by- og amtsrådsmedlemmer rager til sig på forbrugernes og skatteborgernes regning. Kommunalbestyrelsesmedlemmer har i længere tid jamret sig over, at de fik for lidt i løn, men ifølge bengnaverlisten er der dog nogle, der holder en ganske god timeløn i forbindelse med tillidsposter, de har fået.

Gentoftes borgmester –  J. Godtfredsen (C) . kommer ind på en absolut førsteplads i bengnaveri. Udover sin gode borgmestergage har borgmester Godtfredsen i form af bestyrelsespostervederlag pr. år ca. kr. 170.000 som en lille ekstra skilling. Borgmester Godtfredsen fra Gentofte får kr. 78.000 for 7-8 bestyrelsesmøder i NESA, en lille net sum á ca. kr. 10.000 pr. møde. 4 menige medlemmer i NESA`s bestyrelse i Gentofte får kr. 39.460 for de 7-8 møder. Det er forbrugerne, der betaler den liflige guldstrøm fra NESA til bedsteborger Godtfredsen.

Når man læser den landsdækkende analyse, som omfatter oversigt over egentlige vederlag, antal møder, hvervets art og honorar, kommune for kommune landet over og angiver hvilke selskaber og bestyrelsen, det drejer sig om, er det bemærkselsværdigt at konstatere, at konservative kommuner ligger foran på dette felt. De konservative (C) taler ellers altid om at spare, men det gælder altså ikke, når der tales om vederlag til deres kommunale folk. På Frederiksberg kommune svømmer man ligefrem i bestyrelsesvederlag. Bestyrelsen for A/S Frederiksberg bade- og Svømmehal deler kr. 30.749 for kun 5 møder, heraf snupper det tidligere konservative folketingsmedlem fru Klara Munch de 15.335 kr. – så der er virkeligt noget ved at tage sig en dukkert på Frederiksberg.

6-7 bestyrelsesmøder i I/S Isefjordvæket gav formanden borgmester Godtfredsen fra Gentofte den nette sum af kr. 58.560. Det er noget, der varmer i en sparetid, hvor stuetemperaturen helst ikke må komme over 20 grader.

I Københavns amtskommune tager amtsborgmester Per Kaalund fra Socialdemokratiet sig af institutionsvasken og holder øje med, om det hele nu også bliver vasket helt rent for det lille beløb á kr. 30.136,29. Til at hjælpe sig med institutionsvasken har Per Kaalund, Elmer Kjær og Inger Schaldemose med i bestyrelsen. De for dog kun kr. 5.831,88, men så er man til gengæld heller ikke i stand til at oplyse, om de i det hele taget har haft nogen møder.

Det giver 11.500 at være med til 6-8 møder i Fyens kommunale Telefonselskab. Man nævner ikke noget om, om det er egentlige telefonmøder.

Næstformand i Færgeudvalget for Hals-Egense færgen i Sejlflod kommune kan nynne med på Admiralens vise ”stå aldrig til søs, lad de andre stå, du får stribevis af honorarer på”. Næstformanden får 8.219,80 kr. for at være bolværksmatros. Fremskridtspartiet har lavet en liste over de 10 værste tilfælde i den analyse, vi fik fra indenrigsministeriet på Uffe Thorndahls spørgsmål i kommunaludvalget.

Ålborgs borgmester Marius Andersen (A) har i en større tys-tys skandale suspenderet 4 medarbejdere i forbindelse med modtagelse af gaver og middage. Rådmand Holger. P. Nielsen, Ålborg, er pludselig blevet sygemeldt, om det er en fiskesyge vides ikke, men rådmanden skulle have været på fisketur til de skotske og norske søer sammen med den nu fængslede entreprenør fra Ålborg. Tys-tys skandalen i Ålborg handler om at modtage gaver, når man er i offentlig tjeneste. Det vil borgmester Marius Andersen ikke have. Til gengæld må 2 medlemmer godt få kr. 37.814 for at sidde i I/S Nordkrafts bestyrelse. Fremskridt mener, at nogle af de honorarer, vi har nævnt, set i forhold til arbejdsindsatsen nærmer sig en art gaver. Vi er imod begge dele. Fremskridt kunne i den forbindelse tænke sig at spørge vor nuværende justitsminister Ole Espersen (A) om det er rigtigt, at han under sin Østberlin-tur i 1971, hvor der blev skrevet kulturaftale under, modtog et armbåndsur af kammeraterne i øst?

Fremskridtspartiet kan love vælgerne, at vi vil arbejde videre med bengnaveriet og Uffe Thorndahl (Z) agter da også, at stille nye spørgsmål i kommunaludvalget til indenrigsministeren (Henning Rasmussen, red.) o.s.v.

Fremskridtspartiet

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 7 / 9. årgang / 20. februar 1981 

Reklamer
%d bloggers like this: