Forside > Folkestyre/demokrati, Venstre > Flertal ønsker partistøtte

Flertal ønsker partistøtte

24. august 2008

Flertal ønsker partistøtte

I forbindelse med at Fremskridtspartiets forslag om at afskaffe den offentlige partistøtte blev afvist af et flertal i Folketinget, betegner Fremskridtspartiets gruppeformand – Aage Brusgaard – flertallet som stærkt udemokratiske og arrogant over for vælgerne.

– Der er tilsyneladende ingen grænser for, hvad folketingsmedlemmer kan love, så længe deres løfter ikke forpligter.

Modet svigter åbenbart, når løfterne skal indfries, siger Aage Brusgaard, der derved henviser til Venstres gruppeformand, Ivar Hansens og Venstres mediepolitiske ordfører, Helge Sanders løfter over for vælgerne.

Da Venstre fremkom med løfterige udtalelser både sidste år og i år om, at afskaffe den offentlige partistøtte, inviterede Fremskridtspartiet Venstre til at være medforslagsstiller på et lovforslag om at afskaffe den offentlige partistøtte. Det afviste Venstre.

Jeg havde dog i det mindste håbet, at Venstre ville fritstille sine folketingsmedlemmer fra gruppedisciplinen i dette spørgsmål, da dette spørgsmål er et personligt og moralsk anliggende, men sådan skulle det altså ikke være.

Dansk politik er blevet så egoistisk, at alt handler om at gavne partierne og ikke vælgerne, slutter en skuffet Aage Brusgaard.

Aage Brusgaard

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 4 / 20. årgang / april 1992

%d bloggers like this: