Ophæv stormoské-lejeaftalen

23. august 2008

Ophæv stormoské-lejeaftalen


I anledning af at planerne om en islamisk stormoské er skrinlagt, har Fremskridtspartiets Kim Behnke i Folketinget spurgt forsvarsminister Knud Enggaard (V), om han vil ophæve lejekontrakten om 15.000 kvm-grunden “faste batteri” på Amager mellem forsvarsministeriet og Komitéen for Det islamiske Kulturcenter.


Ved behandlingen af Fremskridtspartiets forslag fra 1991 om stop for stormoskébyggeriet afviste forsvarsministeren og Folketingets øvrige partier forslaget med henvisning blandt andet til de muslimske landes ønske om at opføre moskébyggeriet, og desuden med henvisning til, at der allerede forelå et konkret byggeprojekt, der afventede vedtagelsen af en lokalplan.


Det har nu vist sig, at planerne om kulturcentret og moské alligevel ikke ønskes gennemført, hvilket også var budskabet i omkring 6.000 skriftlige protester fra lokalbefolkningen.


På denne nye baggrund mener Fremskridtspartiet, at det eneste rigtige vil være, at forsvarsministeren nu opsiger lejekontrakten.

Det kan skabe afklaring i muslimske kredse, og samtidig vil det imødekomme lokalbefolkningens klart udtalte ønsker. Der er ikke noget behov for at trække denne, nu 12 år gamle sag, i yderligere langdrag, slutter Kim Behnke.

Kim Behnke

Pressemeddelelse

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr.1 / 21. årgang / januar 1993

Reklamer
%d bloggers like this: