Forside > Centrum-Demokraterne, Det radikale Venstre, Personlig frihed, Socialdemokratiet > Auken fører ideologisk kamp – samråd om dåseforbud

Auken fører ideologisk kamp – samråd om dåseforbud

23. august 2008

Auken fører ideologisk kamp – samråd om dåseforbud

Nu må miljøministerens (Svend Auken, red.) ideologiske kamp mod øl og sodavand på dåse høre op. Ministeren har ingen saglige begrundelser for at opretholde forbuddet, og han må nu forklare sin indædte modstand i et samråd i Folketingets miljøudvalg, siger næstformanden i Folketingets miljøudvalg, Fremskridtspartiets miljøpolitiske ordfører, Aage Brusgaard.

– Svenske undersøgelser viser med al tydelighed, at der er store fordele for miljøet ved at tillade vand og øl på dåse. Således er genbrugsprocenten næsten 100, og de svenske erfaringer viser, at der kun i et yderst begrænset omfang bliver smidt dåser i naturen. Det kan man ikke just sige, er erfaringen med flasker.

De svenske erfaringer er så gode, at ministeren må tage sin holdning op til revision. Der er nemlig ingen saglige begrundelser for at opretholde dåseforbuddet. Det er en ideologisk kamp ministeren udkæmper, og den er han dømt til at tabe. Omvendt passer det udmærket til Socialdemokratiets ideologi om, at staten ved, hvad der er bedst for borgerne.

Fremskridtspartiet vil have ophævet forbuddet, så den enkelte forbruger frit kan vælge, om man vil købe øl på dåse eller i flaske. I dag kan man jo også vælge om man vil købe mælk i karton eller plastic. Vi vil have sikret forbrugernes frie valg, og have fjernet dette formynderiske element fra det statsstyrede samfund, som regeringen (A, B og CD, red.) ynder, slutter Aage Brusgaard.

Under samrådet med miljøministeren vil Aage Brusgaard blandt andet have svar på, hvorledes ministeren forholder sig til de svenske undersøgelser, og om han ikke mener, det er konkurrenceforvriddende i forhold til EU.

Aage Brusgaard

Pressemeddelese

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 5 / 24. årgang / maj 1996

%d bloggers like this: