Forside > Økonomi, Ulandspolitik > 2600 millioner kroner i ulandshjælp

2600 millioner kroner i ulandshjælp

22. august 2008

2600 millioner kroner i ulandshjælp

Ca. 0,7% af BNP gives i ulandshjælp. Dette svarer til ca. 2600 millioner kroner. Eftersom vi er ca. 5 millioner danskere, vil det sige, at hver enkelt dansker betaler ca. 500 kr. hvert år i ulandshjælp. I vort nuværende socialdemokratiske samfund finder det naturnødvendigt at betale disse penge, idet man i en formynderstat – som den danske – ikke mener, at borgerne er deres ansvar bevist og derfor må staten sørge for, at folk overholder deres moralske forpligtelse ved at opkræve pengene og dernæst uddele disse via FN og Danida.

Her finder vi den ideologiske forskel på et socialdemokrati og et fremskridtssamfund. Hvor Socialdemokratiet mener, at den enkelte borger ikke selv er i stand til at administrere sine penge, herunder yde humanitær bistand, tror Fremskridtspartiet på, at det enkelte menneske selv er i stand til at administrere sine egne penge og at borgeren er en dygtigere administrator, herunder mindre bureaukratisk, mere kritisk, mindre partiegoistisk end staten – ja, hvordan skulle borgeren næsten være en dårligere økonom end staten.

Fremskridtspartiet mener ikke, som det påstås fra partiets fjender, at vi ikke skal yde humanitær hjælp til ulandene. Fremskridtspartiet mener, at det skal være den enkelte borger, som selv skal yde det beløb, han evner, og ikke staten som skal opkræve beløbet fastsat efter en procentsats af BNP.

Beløbet 0,7% af BNP, som Socialdemokratiet stolt overfor andre I-lande bryster sig af at yde (USA yder f.eks. kun 0,2% af BNP, Holland, Norge og Sverige dog et noget større beløb end Danmark), er i virkeligheden et urovækkende lavt beløb. Tænk en gang, den enkelte borger giver ikke mere end ca. 50 kr. om måneden i humanitær hjælp fra staten. Fremskridtspartiet mener, at den danske ansvarsbevidsthed lulles i søvn af Socialdemokratiets formynderi. Mange danske borgere føler, at den danske stat yder en rimelig humanitær bistand. Sandheden er derimod, at den enkelte borger i virkeligheden yder en ringe humanitær bistand. Dels fordi man tror at staten ”sørger for det”, dels fordi man på grund af et belastende og vanvittigt højt opskruet skattetryk ikke har mange penge til overs.

H. C. Hansen

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 34  / 9. årgang / 2. oktober 1981

Reklamer
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. 26. juli 2013 kl. 06:29
Der er lukket for kommentarer.
%d bloggers like this: