Forside > Energipolitik, Erhvervspolitik, Socialdemokratiet > Olielovene bør udskydes til efter nyvalg

Olielovene bør udskydes til efter nyvalg

17. august 2008

Olielovene bør udskydes til efter nyvalg


Fremskridtspartiets energipolitiske ordfører Ole Maisted udtaler bl.a. ved første behandlingen af regeringens såkaldte olielovforslag den 11. februar 1981:


Energiministeren (Poul Nielson, A, red) har nu regeringens (Socialdemokratiet, red.) længe ventede olieforslag til førstebehandling, og Fremskridtspartiet har i den forbindelse nogle helt klare standpunkter. Vi mener, at der er tale om ekspropriation, og vi vil – såfremt lovforslagene vedtages – tage initiativ til at samle de 60 underskrifter, der skal til, for at lovenes ikrafttræden udskydes til efter et nyvalg til Folketinget.


For Fremskridtspartiet er der ingen tvivl om, at private virksomheder er langt bedre til at forsyne forbrugerne med energi til den laveste pris, mens staten som oliehandler er ensbetydende med en dyr energiforsyning, der ikke sikre energi til de laveste mulige markedspriser. Regeringens handlemåde i hele denne sag bliver virkelig dyr for forbrugerne, og den kæmpeerstatning, der vil blive tale om til A.P. Møller, skal jo også betales af borgerne.


Regeringen har påført landet en lang række ulykker og en af de væsentligste er udnævnelsen af Poul Nielson til energiminister. Poul Nielson har haft det som nissen i ”Den lille nisse rejste”, idet han har været i Norge og der spejlet sig i Nordsøen og åbenbart er kommet til den slutning, at han er verdens største mand. Dette er galoperende storhedsvanvid, der har affødt disse 3 lovforslag, siger Ole Maisted.


For bevillingshaverne er det en besynderlig udvikling. Først får de frataget deres rettigheder, og bagefter får de forelagt disse luskede lovforslag, der siger: Alt bestemmes af ministeren. Herefter kan enhver investere uden den mindste garanti for, at de overhovedet får en øre igen. Enhver kan sige sig selv, at dét samarbejde må blive noget specielt, slutter Ole Maisted.


Ole Maisted

Må citeres med fuld kildeangivelse:

Fremskridt nr. 7 / 9. årgang / 20. februar 1981

Reklamer
%d bloggers like this: